„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Întâlnire consultativă a Comisiei pentru Misiune Mondială şi Evanghelism
În perioada 19-24 octombrie a avut loc, la Pietermaritzburg (Africa de Sud), consultarea Comisiei de Misiune Mondială şi Evanghelism a Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC-CWME). Întâlnirea s-a bucurat de participarea a 29 de reprezentanţi ai Bisericilor, profesori de teologie, misionari şi specialişti recunoscuţi în domeniu. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la această întâlnire a participat pr. conf. dr. Radu Petre Mureşan, membru al Comisiei de Misiune Mondială şi Evanghelism.
Tema acestei întâlniri a fost „Împreună spre viaţă. Implicaţii pentru Curriculumul de studii misionare (Together towards life: Implications for the Mission Studies Curriculum)“. Membrii Comisiei de Misiune Mondială şi Evanghelism au analizat documentul „Împreună spre viaţă. Misiune şi evanghelism într-un context schimbător (Together towards Life: Mission and Evangelism in a Changing Landscape - TTL)“, care a fost aprobat la cea de-a 10-a Adunare a Consiliului Mondial al Bisericilor de la Busan, Coreea de Sud (30 octombrie - 8 noiembrie 2013) ca declaraţie oficială a Consiliului Mondial al Bisericilor referitoare la misiune şi evanghelism.
„Comisia de Misiune Mondială şi Evanghelism şi-a propus ca, până în anul 2018, când va avea loc Conferinţa Misionară Mondială, să se angajeze într-un proces de formare misionară care să aibă la bază documentul „Împreună spre viaţă“. Astfel, comisia are în vedere dezvoltarea unui curriculum de studii misionare în şcolile teologice pentru instruirea viitorilor lideri în misiune, module pedagogice pentru uzul parohiilor şi congregaţiilor locale, precum şi cursuri de educaţie continuă pentru misionari. În acest context, consultarea de la Pietermaritzburg a avut ca scop identificarea modalităţilor prin care documentul „Împreună spre viaţă“ poate fi implementat în curriculumul de studii misionare. În cadrul consultării au fost prezentate comunicări care au aprofundat anumite teme ale documentului „Împreună spre viaţă“ şi au avut loc discuţii pe grupe de lucru“, ne-a declarat pr. conf. dr. Radu Petre Mureşan.