În Duminica a 30‑a după Rusalii, 24 noiembrie, credincioșii care au poposit preț de câteva ceasuri în Catedrala Patriarhală în duh de rugăciune l‑au avut în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Varlaam
Întâlnire de evaluare şi planificare a activităţilor
Membrii echipei proiectului "FORTE - Formare trainică pentru parteneriat social" au participat luni, 29 octombrie, la o întâlnire extinsă de evaluare şi planificare a activităţilor derulate în cadrul proiectului. Întâlnirea a avut loc în cadrul noului Centru de Formare Continuă "Dumitru Stăniloae" al Patriarhiei Române.
Lucrările au debutat cu o prezentare a situaţiei proiectului în momentul de faţă, făcută de pr. consilier patriarhal Dorel Nicolae Moţoc, manager al proiectului şi secretar general al Federaţiei Filantropia, şi de către directorul executiv al federaţiei, diac. Cosmin Grigorescu. După o scurtă pauză, participanţii au continuat discuţia împărţiţi în patru grupuri de lucru, abordând teme precum: situaţia financiară actuală, modalităţi de realizare a sustenabilităţii proiectului, stadiul procesului de planificare strategică, cursurile de formare ce vor avea loc în cadrul centrului în perioada următoare. "A fost o întâlnire necesară din punct de vedere al evaluării activităţilor derulate în ultima jumătate de an, de evaluare a stadiului de implementare a acestor activităţi şi de planificare a paşilor următori. Al treilea an de proiect, în care tocmai am intrat, va fi axat pe dezvoltarea planificării strategice, planificare operaţională şi perfecţionare, cursuri, activităţi de asistenţă tehnică, activităţi de tip folow-up care se fac în teren atât cu angajaţii centrelor de resurse, cât şi cu angajaţii eparhiilor, care participă la cursuri", ne-a declarat pr. consilier Dorel Nicolae Moţoc. La întâlnire, alături de echipa de management a proiectului, au fost prezenţi toţi membrii echipelor FORTE din cele nouă eparhii implicate în proiect. "Orice întâlnire de evaluare şi planificare aduce în faţă experienţele fiecărei echipe locale din ultimele patru-cinci luni. Tot acest schimb de experienţă, care se face la mesele de lucru, valorifică posibilităţile şi soluţiile găsite de unele dintre echipe, oferindu-le alternative celorlalte echipe care au avut mai puţine şanse în realizarea unor activităţi. De asemenea, în cadrul întâlnirii, am evaluat şi analizat în ce măsură centrele de resurse din cele nouă eparhii au realizat ceea ce şi-au propus să facă până la momentul de faţă. Am căutat să identificăm care au fost acele etape mai uşor de realizat sau care au fost piedicile pe care le-au înregistrat, tocmai pentru ca şi ceilalţi să câştige din experienţa deja acumulată şi astfel să poată reflecta mult mai bine toată multitudinea de probleme la care poate răspunde activitatea din proiectul FORTE", ne-a mai spus pr. Dorel Nicolae Moţoc.