De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Întâlnire de lucru on-line a membrilor ATOR Banatul de Munte
Membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte s-au întâlnit on-line la prima ședință de lucru din anul 2021, în cadrul căreia au fost analizate activitățile derulate anul trecut și au fost proiectate principalele direcții de acțiune pentru acest an.
Întâlnirea, găzduită de platforma Zoom, a debutat cu prezentarea principalelor proiecte derulate de tinerii atorişti în anul 2020, discuțiile purtându-se pe baza unui material video de sinteză, care a prezentat bilanțul activităților din anul precedent. Dintre cele mai importante proiecte derulate de ATOR Banatul de Munte amintim: campaniile umanitare „Mâinile bucuriei” și „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, programul educațional „Tabăra din inima satului”, Corul ATOR Banatul de Munte, precum și seria de emisiuni și ateliere on-line desfășurate în ultima parte a anului 2020.
Părintele Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, a transmis cuvântul de felicitare din partea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.
Discuțiile, moderate de Anita Radics, coordonatoarea tinerilor atoriști, s-au concentrat pe cele mai importante proiecte care vor fi organizate în acest an: continuarea programului „Tabăra din inima satului” - cel mai important program de voluntariat la nivel eparhial; derularea campaniilor umanitare deja tradiționale: „Mâinile bucuriei”, „Ghiozdanul cu bucurii” și „Ghetuțele lui Moș Nicolae” și, de asemenea, reluarea activităților în spațiul virtual, respectiv a conferințelor și atelierelor on-line. Se dorește organizarea pelerinajelor, a reuniunilor, a şcolii de vară „Credința altfel” și a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, precum și a festivalului de tradiții populare „De prin zestrea Banatului”, suspendate anul trecut din pricina pandemiei. S-a propus, totodată, organizarea unui nou proiect prin care se dorește renovarea și înfrumusețarea pe bază de voluntariat a cât mai multor troițe de pe întreg cuprinsul eparhiei, „Întinerim troițe”, care se va implementa în parteneriat cu mai multe instituții de cultură și parohii din județ.