La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Întâlnire de suflet cu membrele SOFR din Bălți
Sâmbătă, 30 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române Iași le-a avut ca invitate pe membrele Societății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți.
Ziua a început cu întâmpinarea delegației, în sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan Iași, de către Daniela Naclad - președinte SOFR Iași, împreună cu membrele societății.
După rugăciunea de început și binecuvântare, a urmat un cuvânt duhovnicesc oferit de părintele arhimandrit Nicodim Petre, starețul Mănăstirii Bucium, consilier al Sectorului de misiune și delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru activitatea SOFR, care a vorbit despre sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului și a transmis oaspetelor gânduri de încurajare pentru desfășurarea activității și dincolo de Prut.
Agenda întâlnirii a continuat cu vizionarea unui material video, care a ilustrat un rezumat al activităților SOFR Iași din ultimii patru ani. Doamnele din Bălți au primit cu entuziasm idei și propuneri de activități pentru proiectele viitoare. Liliana Lungu, președinta SOFR Bălți, a conturat într-un discurs viziunea și misiunea societății, menționând și provocările pe care le întâmpină la început de drum.
Președinta de onoare SOFR Iași, Angela Olariu, a prezentat un scurt istoric din evoluția SOFR Iași, iar prof. Maria Stoica a prezentat lucrarea „Dimitrie Cantemir - cărturar și voievod”, la 350 de ani de la nașterea sa și la 300 de ani de la trecerea la veșnicie. Întâlnirea a fost moderată de Daniela Naclad, președinte SOFR Iași. Publicul prezent la eveniment s-a bucurat și de un program artistic pregătit de Maria Boampă, care a interpretat un buchet de melodii populare și a adus în sală multă bună dispoziție și prețuire a tradițiilor populare românești.