Corala „Armonia” din Constanţa a susţinut pentru al treilea an consecutiv un concert de colinde în Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” şi „Sfântul Bartolomeu” din Braşov. Organizat cu binecuvântarea
Întâlnirea anuală a membrilor Federației Filantropia în Maramureș
În municipiul Baia Mare s-a desfășurat la începutul lunii mai întâlnirea anuală a membrilor Federației Filantropia a Patriarhiei Române, organizată de Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Gazdele evenimentului au fost Asociația Filantropia Maramureșeană și Asociația Filantropică „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.
Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat în ziua de 4 mai rugăciunea de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra tuturor membrilor și pentru alte realizări ale Federației Filantropia.
În continuare, părintele consilier patriarhal Ciprian Ioniță, președintele Federației Filantropia, a oferit câteva distincții din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Astfel, în semn de mulțumire și apreciere pentru eforturile pe care Episcopia Maramureșului și Sătmarului le-a depus încă de la începutul războiului în gestionarea crizei refugiaților, au primit distincții: părintele arhimandrit Casian Filip, vicar administrativ; părintele Adrian Morar, președintele Asociației Filantropia Maramureșeană, și arhidiaconul Dumitru Botiș, inspector al Sectorului social-filantropic și misionar al eparhiei.
Înaintea sesiunilor de lucru, Preasfinția Sa a avut un dialog cu oaspeții, dăruindu-le, pe lângă sfatul duhovnicesc, volumul „Comunicare, comuniune, Liturghie și Filantropie în vreme de pandemie”, volum care cuprinde toate mesajele de încurajare transmise de Preasfințitul Părinte Episcop Iustin în pandemie, precum și alte daruri.
În ziua de 5 mai, au continuat lucrările întâlnirii anuale a membrilor Federației Filantropia.
Temele de discuție ale sesiunilor de ședințe au fost: prezentarea activităților și a situației financiare aferente Federației Filantropia pe anul 2022; stadiul de implementare a proiectelor de la nivel central; prezentarea stadiului proiectelor aflate în implementare de către organizațiile membre ale Federației Filantropia; stabilirea necesarului de cursuri de formare profesională pentru angajații din cadrul ONG-urilor Federației Filantropia; proiectul CRESC - grupuri de lucru pentru planificarea strategică a Federației Filantropia; activitatea de sprijinire a persoanelor refugiate din Ucraina și a sinistraților în urma cutremurelor din Turcia și Siria.
Cu această ocazie a fost lansat în format digital și Raportul Anual 2022 al Federației Filantropia.
Federația Filantropia este o organizație nonprofit, care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reunește în acest moment 24 dintre cele mai active asociații și fundații care lucrează în domeniul social în eparhiile Patriarhiei Române. Misiunea Federației este să sprijine Biserica în lucrarea sa social-filantropică săvârșită pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine.