În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Întâlnirea profesorilor de religie din județul Iași
Joi, 14 noiembrie 2019, la Colegiul Național „Costachi Negruzzi” din Iași a avut loc întâlnirea semestrială a Cercului metodic pedagogic al profesorilor de religie ortodoxă din județul Iași.
Prezent la eveniment, arhimandritul Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, le-a adresat cadrelor didactice prezente câteva cuvinte: „Cred că dumneavoastră, profesorii de religie, prin ceea ce faceți în școala românească, aduceți aminte tuturor celor implicați în educație cât e de frumoasă comuniunea, mai ales atunci când are în centrul ei pe Dumnezeu și că orice desăvârșire, orice frumusețe, orice rotunjime, ține de această întâlnire a omului cu Dumnezeu, Care pentru noi a devenit istorie, are un chip și poartă un nume - Iisus Hristos. Mă bucur și de faptul că în anul acesta omagial dedicat reîntâlnirii cu satul românesc de odinioară și de acum, dumneavoastră v-ați gândit să vizitați aceste tradiții sfinte, care ne aduc aminte de puterea rădăcinilor, căci, vorba lui Nicolae Iorga, dacă un pom își uită rădăcinile, cu siguranță va ajunge să se strice, să putrezească, să moară, în ultimă instanță. Pentru noi, cei care, vremelnic sau nu, ne aflăm în oraș, aceste întâlniri nu fac altceva decât să ne revitalizeze, să ne readucă în atenție această dimensiune fondatoare a civilizației românești”.
„Tema întâlnirii a fost «Satul românesc între tradiție și modernitate - reper pentru educația religioasă». Ne-am oprit asupra unor activități atât artistice, cât și metodico-pedagogice, pe care le-au realizat profesorii din cercurile pedagogice din acest an. Manifestarea a fost în fapt o retrospectivă; ne-am dorit să fim împreună pentru a sublinia care sunt valențele acestei teme, cât este ea de bogată și să aducem în atenția cadrelor didactice modele de bună practică și să le dăm posibilitatea de a se cunoaște mai bine și de a învăța unii de la alții, într-o manieră inedită”, ne-a declarat prof. Denisa Mănoiu, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.