La vechiul Palat episcopal din Galaţi se desfăşoară în această perioadă lucrări de consolidare, restaurare şi modernizare. Acestea sunt necesare din cauza gradului avansat de deteriorare a edificiului construit în perioada 1897-1900 şi clasificat ca monument istoric.
Consolidarea, reabilitarea şi amenajarea clădirii Palatului episcopal vor permite ca activitatea desfăşurată în prezent - aceea de muzeu - să continue prin Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.
Lucrările de consolidare de la Palatul episcopal au fost binecuvântate sâmbătă, 2 februarie, la sărbătoarea Întâmpinării Domnului, de Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit înainte Sfânta Liturghie în capela vechiului Palat episcopal. La slujbă au participat şi elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, însoţiţi de pedagogii şi profesorii lor, dar şi credincioşi. Tot sâmbătă s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru episcopul Partenie Clinceni, cel care a ridicat vechea reşedinţă a ierarhilor Dunării de Jos, precum şi pentru toţi înaintaşii în scaunul episcopal. Acest spaţiu încărcat de istorie a marcat peisajul vieţii bisericeşti din Galaţiul secolului al XX-lea. Clădirea dăinuieşte datorită episcopului Partenie Clinceni, arhiereul care la începutul veacului al XX-lea (8 septembrie 1901) o sfinţea, dăruindu-i destinaţia de principală instituţie cultural-administrativă a Bisericii, înstrăinată însă în perioada vechiului regim. Începând cu luna noiembrie 2008, Capela „Întâmpinarea Domnului“ adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale primului creştin cunoscut pe teritoriul românesc - „Innocens“, datat prin monedele de la Claudiu II Goticul (268-270), aflate în mormânt. (Pr. Gabriel Molocea)