De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
IPS Irineu şi-a arătat preţuirea faţă de medicii creştini
În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au avut loc binecuvântarea şi inaugurarea Secţiei de oncologie. Slujba de binecuvântare a fost săvârşită de Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoţi. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, printre care s-au numărat echipa managerială a Spitalului Judeţean Alba, oficialităţi locale şi judeţene, sponsori etc.
În cuvântul de învăţătură, rostit la inaugurarea Secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, Înalt Preasfinţitul Irineu a arătat importanţa îngrijirii bolnavilor. "În acest an, dedicat de către Biserica noastră Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor, mă aflu pentru a treia oară la acest spital de urgenţă, unde zac mulţi bolnavi care aşteaptă iubirea noastră milostivă şi ajutorul nostru frăţesc", a spus IPS Irineu, care şi-a exprimat preţuirea faţă de arta medicală şi faţă de medicii creştini. "Aceştia, unind iscusinţa lor profesională cu rugăciunea curată şi cu credinţa tare în Dumnezeu, pot avea parte de roade extraordinare în lucrarea lor", a mai spus IPS Irineu. Arhiepiscopia Alba Iuliei a sprijinit proiectul Secţia de oncologie are ca obiective tratarea şi ameliorarea calităţii vieţii bolnavilor de cancer, evitarea izolării sociale şi susţinerea lor sufletească. Noua secţie are 11 saloane şi trei rezerve, cu un număr total de 40 de paturi, fiecare salon fiind dotat cu baie proprie (duş special instalat pentru a putea spăla pacienţii chiar şi în cărucior), mobilier de ultimă generaţie, calculatoare, monitoare, aparatură medicală, geamuri termopan cu protecţie solară, detector de fum, sistem de alarmare a asistentelor de la patul bolnavului şi aer condiţionat. Arhiepiscopia Alba Iulia s-a implicat împreună cu autorităţile judeţene şi naţionale în proiectul dezvoltat de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. "Consiliul Judeţean Alba şi Ministerul Sănătăţii, Campania "Înger păzitor" şi Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, precum şi numeroşi sponsori au fost un sprijin deosebit de important pe tot parcursul proiectului", a declarat dr. Răzvan Curcă, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, care a adăugat că a fost foarte apreciat şi ajutorul oamenilor simpli, astfel încât proiectul de reabilitare a Secţiei de oncologie medicală să fie dus la sfârşit. "Tuturor le mulţumim în numele pacienţilor actuali şi viitori, beneficiarii finali ai acestei secţii", a mai spus dr. Răzvan Curcă.