La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
IPS Mitropolit Laurenţiu, co-preşedinte Bio România
Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a fost ales ieri, 14 ianuarie, co-preşedinte al Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică - Bio România. Evenimentul a avut loc în Aula "Mitropolit Ioan Meţianu" a Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu, locul unde, în 2005, s-a înfiinţat asociaţia.
Ierarhul a primit o diplomă din partea preşedintelui Bio România, Marian Cioceanu, prin care se atestă alegerea în această funcţie, dar şi meritele Arhiepiscopiei Sibiului în instituirea asociaţiei. În 2005, la declaraţia de fondare a Asociaţiei Bio România, Arhiepiscopia Sibiului a fost co-fondatoare a organizaţiei. "Vă mulţumim pentru alegerea în această funcţie a asociaţiei Bio România. Vă binecuvântăm întreaga activitate şi vă asigurăm de tot sprijinul în acţiunile dumneavoastră", a spus IPS Mitropolit Laurenţiu. Alegerea Mitropolitului Ardealului în această funcţie a avut loc în cadrul Conferinţei Naţionale Bio România, la care au participat toţi membrii acestei familii de agricultori bio. Întâlnirea a pregătit participarea României la Târgul Internaţional "Biofach" de la Nuremberg, Germania, din perioada 13-16 februarie 2013. La acest târg internaţional, România va fi desemnată Ţara Anului, iar standul central va fi ocupat de reprezentanţii noştri. Au fost prezenţi la Sibiu şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii, iar pr. conf. univ. dr. Constantin Necula a fost ales membru de onoare, fiind unul dintre colaboratorii apropiaţi ai Asociaţiei Bio România. "Grădina bio a Europei" La conferinţa de la Sibiu au avut loc discuţii despre organizarea standului pe care ţara noastră îl va avea la Nuremberg. Cu sprijinul unor arhitecţi, reprezentanţii ţării noastre îşi vor prezenta produsele într-un spaţiu modern şi extrem de generos. Aşa cum s-a subliniat la conferinţa de la Sibiu, întregul program al târgului de la Nuremberg se va desfăşura în jurul standului românesc. De asemenea, IPS Laurenţiu a promis că va face tot posibilul să participe la evenimentul internaţional, alături de Înalt Preasfinţitul Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. "Vom avea un stand de peste 600 de metri pătraţi, cu un restaurant, cu programe artistice, săli de conferinţe, şi vrem să arătăm lumii potenţialul extraordinar al României de a face agricultură bio. Mottoul nostru este "România, grădina bio a Europei", şi vom face tot posibilul să reprezentăm ţara noastră la adevărata ei valoare şi la adevăratul potenţial în această mare vitrină a lumii bio", ne-a spus Marian Cioceanu.