Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Liturghie arhierească în Parohia Năpradea
Duminică, 20 martie, în duminica a doua din post, Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Năpradea, păstorită de preotul Viorel Porumb. Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care nu a lipsit pr. Dan Dregan, protopopul Jiboului.
La Sfânta Liturghie au fost prezenţi un mare număr de credincioşi, care s-au bucurat cu atât mai mult, cu cât în această parohie nu a mai fost săvârşită Sfânta Liturghie arhierească din 1986. În cuvântul de învăţătură, PS Petroniu a mărturisit că "a avut o săptămână încărcată şi binecuvântată", încununată cu alegerea în scaunul de Mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a Înalt Preasfinţitului Andrei Andreicuţ, care va fi întronizat vineri, 25 martie, de Buna Vestire. În continuare, Preasfinţia Sa a relatat şi a tâlcuit Evanghelia duminicii, Vindecarea slăbănogului din Capernaum, una dintre primele minuni ale Mântuitorului. La final, a adresat părintelui paroh şi credincioşilor îndemnul: "Să călătoriţi, cu pace, pe marea învolburată a acestei vieţi până la limanul vieţii veşnice". PS Petroniu a oferit părintelui paroh Viorel Porumb distincţia de iconom stavrofor. Părintele Viorel Porumb păstoreşte la Năpradea din 1995, iar alături de realizările spirituale sunt relevante şi o serie de lucrări efectuate în parohie. Astfel, în 1998 s-a ridicat un impunător monument în memoria celor 68 de eroi căzuţi în cele două războaie mondiale, monument sfinţit în 25 octombrie 1998 de PS Episcop Ioan Mihălţan al Oradiei. Datorită faptului că s-au obţinut, cu titlul de proprietate, proprietăţile arabile (16,5 hectare) şi forestiere (49,5 hectare) ale parohiei, s-au făcut mai multe lucrări la biserică: înnoirea vaselor de slujbă, încălzire centrală, mobilier nou, sonorizare, geamuri şi uşi noi, troiţe, covoare, vopsirea acoperişului, patru candelabre, garduri din fier forjat, reparaţie generală la pereţii care erau afectaţi de igrasie. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi prin jertfelnicia credincioşilor, s-a construit o casă nouă de locuit pentru o familie nevoiaşă. Lucrări au fost făcute şi la casa parohială, şi la anexe. Toate lucrările de restaurare şi înfrumuseţare s-au făcut prin jertfa şi cheltuiala credincioşilor din Năpradea. Biserica, construită în 1836 Biserica din Năpradea a fost construită în anul 1836, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", în timpul preotului Ştefan Biro. În 1856, biserica a ars, iar în 1861 s-a renovat radical. În 1925 s-a executat o pictură la biserică. Cele mai mari lucrări au fost realizate în 1980, când a fost acoperită în întregime biserica cu tablă galvanizată, s-a făcut un baldachin în faţa lăcaşului de cult şi s-a pardosit în întregime biserica. În 1981, a fost executat în terasit exteriorul bisericii şi a fost construită o nouă casă parohială. În 1982, biserica a fost pictată în tehnica "fresco", de către pictorul Tudor Costică, iar în 1984, a fost realizat şi iconostasul. În 1986, biserica a fost sfinţită de vrednicul de pomenire episcop Vasile Coman.