În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Liturghie arhierească la Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen a slujit marţi, 1 iulie 2014, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi, judeţul Suceava. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de credincioşi, precum şi de participarea copiilor ocrotiţi de Aşezământul „Sfântul Leontie de la Rădăuţi“.
Mănăstirea Bogdana din judeţul Suceava a îmbrăcat în prima zi a acestei luni straie de sărbătoare, când l-a cinstit pe Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi, ale cărui moaşte se află în biserica acestei aşezări monahale. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitorilor au mai făcut parte arhim. Melchisedec Velnic, exarhul mănăstirilor din Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor, şi arhim. Justin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana. La această sărbătoare au participat credincioşi din municipiul Rădăuţi, precum şi pelerini din localităţile învecinate, care au dorit să-l cinstească pe Sfântul Leontie de la Rădăuţi. În acelaşi timp, la acest moment de rugăciune au asistat copiii şi tinerii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi“ al Mănăstirii Bogdana din judeţul Suceava, care l-au întâmpinat cu flori pe ierarhul locului. În cuvântul de învăţătură adresat cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Pimen a menţionat că „Sfântul Leontie a fost un om care a propovăduit dreapta credinţă“, iar apoi a făcut referire la importanţa rugăciunii. „Rugăciunea este darul lui Dumnezeu, pentru că prin rugăciune ne apropiem de El cu mintea, cu sufletul şi cu inima. Omul simte nevoia de a se ruga, apropiindu-se astfel de Dumnezeu. El simte nevoia de a merge cu mintea dincolo de ceea ce se vede cu ochiul trupesc. Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi a fost un om milostiv care a ajutat pe cei săraci din ceea ce avea la îndemână mănăstirea sau eparhia. El a ştiut că milostenia acoperă mulţime de păcate. Milostenia ne apropie sufleteşte de cel pe care îl ajutăm şi ne face să-l iubim şi mai mult“, a explicat IPS Arhiepiscop Pimen. (Constantin Ciofu)