Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit în Duminica dinaintea Nașterii Domnului Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București,
Liturghie arhierească la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală
Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului a fost cinstită în mod special și la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, joi, 21 noiembrie, prin Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un ales sobor de slujitori.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Ioan Vrăjitoru pe seama Parohiei Cocorăștii Grind, Protoieria Ploiești Sud, județul Prahova.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre evenimentul aducerii la templu a Născătoarei de Dumnezeu. „Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului este foarte veche. Sfântul Grigorie de Nyssa, fratele Marelui Ierarh Vasile, ne spune că încă din vremea lui, la Ierusalim această sărbătoare era prăznuită, ceea ce înseamnă că în urmă cu peste 1.600 de ani, la ziua aceasta erau cântări, rugăciuni și adunări ale creștinilor întru cinstirea Maicii lui Dumnezeu. Ceilalți Părinți ai Bisericii, îndeosebi Sfântul Ioan Damaschin și Sfântul Andrei Criteanul, ne dau amănunte referitoare la acest moment al aducerii Maicii Domnului în templu. În Protoevanghelia lui Iacov, text apocrif care datează din veacul al 2-lea, dar care s-a bucurat de atenția Sfinților Părinți, aflăm că părinții Maicii Domnului au fost Ioachim și Ana. Această scriere ne oferă și amănunte despre rânduiala pe care aceștia o aveau față de Templul din Ierusalim, mai ales cu prilejul marilor sărbători”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.