Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Luna ianuarie 2017 la Palatul Patriarhiei
Palatul Patriarhiei și-a păstrat și în prima lună a noului an porțile deschise, primind peste 1.000 de turiști din România, dar și din Grecia, Germania, Franța, Italia, Belgia, Marea Britanie, Austria, Japonia și Statele Unite ale Americii.
Turiștii au fost primiți de către ghizii Palatului, care i-au însoțit prin sălile deschise spre vizitare, le-au prezentat istoria edificiului ridicat în urmă cu mai bine de un secol și au răspuns la diferitele întrebări legate de clădirea în sine, dar și despre Biserica Ortodoxă Română.
Turiștii care s-au aflat pe Colina Bucuriei au vizitat și Catedrala Patriarhală, ridicată în secolul al XVII-lea de către domnitorul Constantin Șerban Basarab şi restaurată de mai multe ori în decursul timpului. În anul 2008 au avut loc ample lucrări de consolidare și restaurare, biserica fiind resfințită de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la prăznuirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în toamna aceluiași an. În cadrul punctului de informare turistică ce funcționează în interiorul Palatului Patriarhiei le-au fost oferite vizitatorilor informații despre alte obiective turistice ale Capitalei, precum și diferite pliante și hărți ale orașului.
În decursul lunii ianuarie, Palatul Patriarhiei a găzduit două evenimente importante: sesiunea de comunicări științifice, organizată de Patriarhia Română împreună cu Academia Română, în contextul împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, în spațiul construit pe locul fostei clădiri a Adunării Deputaților, în care Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Moldovei, a fost ales şi ca domnitor al Ţării Româneşti. Cel de-al doilea eveniment desfășurat la Palatul Patriarhiei luna trecută a fost şedința Comisiei de pictură bisericească, prezidată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.
Palatul Patriarhiei îşi așteaptă în continuare vizitatorii, oferind totodată celor interesați şi posibilitatea organizării de evenimente, precum congrese, seminarii, simpozioane, concerte, expoziții etc.