În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Maica Domnului, cinstită la Mănăstirea Hadâmbu
Timp de trei zile, Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi a fost loc de pelerinaj pentru credincioşii care au evlavie la Maica Domnului. Sfânta Liturghie din ziua hramului acestui aşezământ monahal a fost săvârşită de un sobor numeros de preoţi.
Pelerinii din mai multe părţi ale ţării au participat ieri la hramul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. Oamenii s-au închinat cu acest prilej icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aflată în străvechea aşezare monahală ctitorită de Iane Hadâmbu. După cum a menţionat arhim. Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, atât la slujba Privegherii de duminică seara, cât şi la Sfânta Liturghie din ziua hramului, s-au rugat foarte mulţi credincioşi. „Hramul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi prilejuieşte mare bucurie şi binecuvântare, atât pentru obştea noastră, cât şi pentru toţi credincioşii. Oamenii au poposit atât în ajunul sărbătorii, cât şi în ziua hramului la mănăstirea noastră, închinată Naşterii Maicii Domnului. Am avut parte de o atmosferă duhovnicească în cadrul sfintelor slujbe prilejuite de această sărbătoare. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă în procesiune sâmbătă, 6 septembrie 2014, apoi a fost aşezată în baldachinul special amenajat. Astăzi (n.r. ieri), numeroşi pelerini au urcat la Mănăstirea Hadâmbu, spre slava lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului, cea care mijloceşte cu rugăciunile sale înaintea Tronului Preasfintei Treimi. Oamenii au venit ca în fiecare an la sărbătoarea aşezării noastre monahale, având dragoste pentru Dumnezeu şi preţuire faţă de Născătoarea de Dumnezeu“, a mărturisit arhim. Nicodim Gheorghiţă. La final a avut loc o agapă frăţească, prin grija părintelui stareţ şi a obştii pe care o păstoreşte. Mănăstirea Hadâmbu îi aşteaptă duminică, 14 septembrie 2014, la procesiunea închinată Sfintei Cruci. Aceasta va avea loc după Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.