În Duminica a 30‑a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Halânga, Protopopiatul Drobeta, unde a săvârșit Sfânta
Mănăstirea Caraiman şi-a sărbătorit hramul
Sâmbătă, când Biserica Ortodoxă a prăznuit Înălţarea Sfintei Cruci, mănăstirea prahoveană Caraiman şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi. Bucuria hramului a fost împărtăşită de un mare număr de credincioşi care au venit la frumoasa ctitorie de la poalele munţilor Bucegi pentru a se ruga Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ale căror sfinte moaşte au fost aduse aici de la Catedrala patriarhală din Bucureşti.
După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţitul Varsanufie a vorbit credincioşilor despre istoria aflării şi înălţării Sfintei Cruci dar şi despre importanţa ei în viaţa noastră.
„Sfânta Cruce este pentru fiecare dintre noi, cei care purtăm numele de creştini, o armă de biruinţă împotriva ispitelor şi împotriva diavolului. De aceea, se cuvine ca fiecare dintre noi zilnic să însemnăm chipul nostru cu această pecete sfântă împreună cu rugăciunea aceasta scurtă: «În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh». Atunci când unim cele trei degete mărturisim credinţa noastră în Sfânta Treime, Dumnezeu Unul, dar Care S-a manifestat în istorie în trei Persoane: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt“, a spus Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul.
La Sfânta Liturghie de sâmbătă au participat şi elevii implicaţi în proiectul Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul, „Pe munte, spre Cruce“, proiect care s-a încheiat la sfârşitul acestei săptămâni.
La final, pelerinii care au venit la slujbă au primit din partea mănăstirii păstorite de arhimandritul David Petrovici pachete cu alimente. (S.D.)