În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Mănăstirea „Sfântul Gheorghe“, resfinţită
Sute de credincioşi craioveni s-au adunat duminică, 26 septembrie, pentru a participa la resfinţirea bisericii Mănăstirii "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" de lângă Craiova. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a anunţat că mănăstirea va fi organizată ca aşezământ de maici.
În Duminica "Pescuirii minunate", a 18-a după Rusalii, IPS Irineu a fost prezent în mijlocul obştii Mănăstirii "Sfântul Gheorghe" de lângă Craiova. Cu acest prilej a fost sfinţită noua pictură a bisericii cu hramul "Sfântul Ierarh Nicolae", aşezată în incinta cinstitului aşezământ monahal. Un mirean a sprijinit înălţarea bisericii La finalul Sfintei Liturghii, părintele ieromonah Grigore Sandu, stareţul mănăstirii şi exarhul cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, a fost ridicat la rangul de protosinghel, iar Nicolae Peca, ctitorul bisericii, a primit Crucea Sfântului Nicodim, rangul I pentru mireni. În cuvântul de învăţătură, IPS Părinte a detaliat capacitatea şi disponibilitatea omului de a primi lucrarea lui Dumnezeu în propria viaţă: "Pericopa evanghelică de astăzi a fost rânduită de Sfinţii Părinţi pentru a ne aminti de lucrarea apostolică a Ucenicilor Mântuitorului Hristos, dar şi de importanţa Cuvântului lui Dumnezeu, care s-a întrupat pentru noi, oamenii, şi pentru a noastră mântuire. Cuvântul lui Dumnezeu vorbeşte astăzi peştilor, vorbeşte naturii înconjurătoare, arată că El este Stăpân şi Creator al cerului şi al pământului şi tot ceea ce face este împlinit de creatură. Prin puterea Lui ni se arată că şi natura are raţiunea ei, nu este inertă şi necuvântătoare, aşa cum de multe ori ne-o imaginăm. Chiar şi hrana pe care o mâncăm are o raţiune, chiar şi lucrurile de care ne folosim în viaţa noastră sunt pline de raţiune. Ne dăm seama că fără Dumnezeu suntem în noapte, suntem în umbra morţii, cum ne spune Sfântul Evanghelist Matei. Nimic nu ascultă de cuvântul nostru decât numai atunci când poruncim în numele lui Dumnezeu şi împlinim legea Lui în viaţa noastră. Numai în numele lui Dumnezeu şi în Cuvântul Lui putem să împlinim aceste lucrări pe care Evanghelia de astăzi ni le prezintă. Sfinţii Apostoli au ascultat, deşi au spus cu glas tare neputinţa lor. Şi noi mărturisim neputinţele noastre, şi noi arătăm că în viaţa noastră sunt multe slăbiciuni, multe lipsuri, însă pe toate trebuie să le aducem înaintea lui Dumnezeu pentru a fi vindecate. El este Acela care pe cele neputincioase le vindecă şi pe cele cu lipsă le plineşte", a încheiat Mitropolitul Olteniei. Totodată, Arhiepiscopul Craiovei a făcut oficială organizarea Mănăstirii "Sfântul Gheorghe" ca aşezământ monahal de maici. La final, toţi credincioşii prezenţi au participat la tradiţionala agapă frăţească. Biserica mănăstirii poartă hramurile "Sfântul Ierarh Nicolae" şi "Sfântul Ioan Evanghelistul" şi a fost târnosită în toamna anului 2009 de IPS Irineu. Pictura a fost realizată de o echipă de artişti plastici, coordonaţi de Dan Neamu. Toate lucrările de zidire şi pictare a sfântului lăcaş au fost realizate prin cheltuiala lui Nicolae Peca.