În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Manifestări dedicate patriarhului Miron Cristea
La Topliţa, oraşul natal al patriarhului Miron Cristea, primul întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române, au loc, zilele acestea, câteva manifestări culturale în memoria acestui patriarh. Aceste manifestări sunt organizate cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la naşterea patriarhului Miron Cristea. Puse sub genericul „Zilele Miron Cristea“, manifestările culturale au început de ieri, 18 iulie. Evenimentul se află la a zecea ediţie, iar organizatorii doresc să scoată în evidenţă personalitatea şi activitatea lui Miron Cristea. „Manifestarile au debutat ieri la ora 16.00, cu o slujbă de pomenire oficiată la bustul patriarhului Miron Cristea din parcul central al oraşului Topliţa.
Ziua a continuat cu o vizită la Mănăstirea «Sf. Ilie», la casa memorială a patriarhului şi la Muzeul «Miron Cristea». Ultimele evenimente ale zilei au fost lansările a 20 de cărţi şi un recital de muzică clasică“, a declarat pentru Radio Trinitas vicepreşedintele Fundaţiei Culturale „Miron Cristea“, prof. Ilie Şandru. Astăzi, în a doua zi a manifestărilor, la Centrul Cultural din Topliţa, se vor acorda diplome de onoare tuturor participanţilor la evenimentul din acest an, după care va urma sesiunea de comunicări ştiinţifice, intitulată „Istorie, cultură, civilizaţie şi credinţă străbună la români“. Mâine, în ultima zi dedicată patriarhului Miron Cristea, se va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. IIie“, ctitoria lui Miron Cristea, după care se vor organiza două expoziţii şi o lansare de carte.