Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Mare sărbătoare la Biserica „Sfântul Sava“ din Buzău
Catedrala municipală "Sfântul Sava" din oraşul Buzău şi-a sărbătorit hramul ieri, 12 aprilie, de ziua Sfântului Mucenic Sava, care este şi ocrotitorul spiritual al întregului judeţ. Cu acest prilej, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, înconjurat un sobor de preoţi, printre care şi protopopul Protoeriei 2, părintele Ioan Dumitran. La hram au participat oficialităţi locale, între care viceprimarul oraşului, Fănică Bârlă, consilieri locali, dar şi numeroşi credincioşi care s-au bucurat de sărbătoare. Cu această ocazie, protopopul Buzăului i-a mulţumit IPS Epifanie pentru stăruinţa în recunoaşterea Sfinţilor Sava de la Buzău, Teodosie de la Brazi şi Vasile de la Poiana Mărului. La finalul slujbei, IPS Arhiepiscop Epifanie a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa acestei sărbători. "Să sărbătoriţi cu bucurie praznicul de astăzi! Vă îndemn să vă păstraţi speranţa şi credinţa, deşi lucrurile poate nu stau cum vă doriţi voi. Hristos a zis: Să vă iubiţi unii pe alţii, aşa cum v-am iubit Eu! El ne-a iubit jertfindu-Se pe cruce, lăsându-Se batjocorit şi chinuit. Dacă credem în El, vom învia împreună cu El. Cei ce Îi fac sălaş pe pămînt, vor primi unul în Împărăţia Cerurilor. Să aveţi încredere în Dumnezeu, dragoste faţă de Biserică, să mărturisiţi întotdeauna adevărul lui Hristos!", a spus IPS Epifanie. Apoi le-a mulţumit credincioşilor prezenţi la slujbă şi i-a binecuvântat. La final, Biserica "Sfântul Sava" şi Primăria Buzău au oferit obişnuita masă de hram, pentru 1000 de persoane.
Până la 22 aprilie, în municipiu se desfăşoară "Zilele Buzăului", manifestări dedicate Sfântului Mucenic Sava. Piatra de temelie a Catedralei municipale Sfîntul Sava a fost pusă de către IPS Epifanie la 8 decembrie 1991. Biserica "Sfântul Sava" se află în faza finală a pregătirilor pentru pictură. Sub ocrotirea Sfântului Sava funcţionează şi fundaţia cu acelaşi nume, întemeiată de părintele Mihail Milea, de la biserica amintită.