De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Martie 2017 la Palatul Patriarhiei
Începutul primăverii a adus la Palatul Patriarhiei noi vizitatori. Printre cele aproape 2.000 de persoane care i-au călcat pragul în luna martie, s-au numărat turiști din țări precum România, Spania, Italia, Vatican, Grecia, Germania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Israel, Statele Unite ale Americii, dar și grupuri de elevi din clasele I-XII de la mai multe școli generale și licee din Capitală și din țară, aflate în cadrul programului educațional „Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Luna martie a adus pe Colina Bucuriei și un grup de liceeni și profesori de religie de la opt școli din județul Buzău, care a participat la Concursul județean „Repere de credință pentru liceanul buzoian - Icoană și mărturisire”, derulat în cadrul proiectului „Vade mecum, juvenis!”, inițiat de Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
Pe parcursul vizitei, ghizii Ansamblului Patriarhal au oferit celor interesați adevărate lecții de istorie și religie, obiectivele Palatul Patriarhiei și Catedrala Patriarhală reprezentând puncte de referință pentru cultura și spiritualitatea țării noastre. Prin intermediul icoanelor realizate în mozaic în prima încăpere din Palatul Patriarhiei, numită Sala „Europa Christiana”, le-au fost prezentate elevilor momente importante din istoria creștinismului: convertirea Sfântului Apostol Pavel în drumul său spre Damasc și scena convertirii Sfântului Constantin cel Mare, primul împărat creștin. La acestea pot fi adăugate tablouri cu chipurile unor personalități românești marcante: Alexandru Ioan Cuza, domnitorul care, în timpul păstoririi Mitropolitului Nifon, a realizat unirea Moldovei cu Țara Românească la data de 24 ianuarie 1859, precum și Regele Ferdinand, alături de Miron Cristea, primul Patriarh al României. Elevii au vizitat apoi Aula Magna „Teoctist Patriarhul”, fosta sală de ședințe a Camerei Deputaților, care în prezent este folosită pentru diferite evenimente precum conferințe, congrese, seminarii, concerte.
Tot în luna martie, Palatul Patriarhiei a avut onoarea de a-l avea ca vizitator și oaspete pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat într-o vizită oficială în România. Alteța Sa Regală a fost primit în mod oficial de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Dintre vizitatorii Palatului Patriarhiei mai amintim și pe directorii naționali ai Operelor Pontificale Misionare (OMP) din 21 de țări europene, conduși de către pr. Fabrizio Meroni, secretar general OMP la Vatican.