Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit duminică, 12 ianuarie 2025, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București. În cuvântul de
Mesaj antidrog de la tinerii din Giurgiu
La sediul Episcopiei Giurgiului au fost premiaţi joi, 13 iunie 2013, câştigătorii fazei judeţene a concursului de eseu, desen şi afiş „Mesajul meu antidrog“. Competiţia organizată de Agenţia Naţională Antidrog se află la a zecea ediţie, iar în acest an s-a numit „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!“.
Episcopia Giurgiului desfăşoară cu binecuvântarea Preasfinţitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, o serie de parteneriate educaţionale cu mai multe instituţii de pe raza judeţului, printre care se numără şi cel încheiat cu Agenţia Naţională Antidrog şi cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu. În cadrul acestui parteneriat se înscrie şi organizarea fazei judeţene a concursului „Mesajul meu antidrog“. „Dorinţa tuturor participanţilor a fost aceea de a transmite mesajul că trupul este templul Duhului Sfânt. Cu siguranţă, tinerii participanţi la acest concurs au arătat prin eseurile şi desenele pe care le-au făcut că ar fi păcat ca trupul care are o valoare atât de mare înaintea lui Dumnezeu să fie pângărit de acest flagel care este drogul“, a spus pr. Georgian Tudor, consilier coordonator al Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Giurgiului. La concurs au participat elevi de la şcolile şi liceele din judeţul Giurgiu, acesta fiind structurat pe trei secţiuni: eseu, afişe şi desen. Copiii au fost premiaţi cu diplome, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă“ şi cu iconiţe. Câştigătorii premiului I vor participa la faza naţională de la Bucureşti. „Ceea ce m-a determinat să particip la acest concurs este dorinţa mea de a-i îndemna pe oameni să nu recurgă la droguri chiar dacă au probleme şi cred că nu mai există nici o soluţie în rezolvarea lor, deoarece drogurile nu reprezintă un pas înainte, ci un pas înapoi. Ele oferă doar iluzii şi nu soluţii pentru rezolvarea problemelor“, a spus Denisa Camelia Târnăcop, câştigătoarea locului I, Secţiunea Eseu. Intenţia organizatorilor a fost aceea de a oferi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor de la gimnaziu sau liceu pentru formarea de convingeri de viaţă sănătoase. „Implicarea Bisericii în acest fenomen este esenţială în sensul în care copiii găsesc în Biserică un reper la care să se gândească mereu, ca un element determinant în viaţa lor“, a declarat Alexandru Ţepurică, comisar-şef, Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog.