Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a slujit în Parohia Brustureț
În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Lazăr” și „Sfântul Ilie” din localitatea Brustureț, comuna Mironeasa, județul Iași. De asemenea, ierarhul a vizitat trei comunități parohiale din Protopopiatul Iași III, dar și Mănăstirea Hadâmbu.
Credincioșii din satul ieșean Brustureț au participat duminica aceasta la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat că Biserica se roagă pentru ca fiecare să primească răspuns bun în fața lui Dumnezeu: „Domnul Hristos, în Evanghelia acestei duminici, ne spune să fim pregătiți pentru acea zi (Ziua Înfricoșătoarei Judecăți - n.r.) și ne arată cât de importantă este clipa judecății. Când ne vom prezenta în fața lui Dumnezeu - El cunoscând toate faptele și gândurile noastre -, vom fi judecați pentru cele pe care le-am făcut în viață. La Dumnezeiasca Liturghie, întotdeauna ne rugăm de câteva ori și îi cerem lui Dumnezeu să ne dea răspuns bun la judecata Lui. Ne rugăm ca, atunci când ne vom prezenta în fața Domnului, să avem răspuns: să avem fapte bune săvârșite, gânduri bune, rugăciune și toate cele ce țin de viețuirea noastră creștinească”.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop Mihail Roșu și părintele paroh Florin Dan Buțincu au exprimat un gând de recunoștință pentru vizita pe care Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a efectuat-o în Parohia Brustureț. De asemenea, credincioșii au primit binecuvântarea ierarhului și au participat la o agapă frățească.
În continuare, IPS Părinte Teofan a vizitat Parohia „Duminica Tuturor Sfinților” - Urșița, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” - Hadâmbu, Biserica „Sfânta Varvara” - Mogoșești și Mănăstirea Hadâmbu.