Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Modul de pregătire în domeniul serviciilor sociale
La Centrul social pastoral "Sfânta Cruce" al Mănăstirii Caraiman din Buşteni are loc în aceste zile cel de-al treilea modul de pregătire cu tema "Metode şi tehnici de lucru în echipă". Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea capacităţii organizaţionale a Bisericii Ortodoxe Române, astfel încât aceasta să devină un puternic partener strategic al Guvernului în domeniul incluziunii sociale.
Cursul este destinat preoţilor care desfăşoară activităţi social-filantropice, specialiştilor în domeniul social (asistenţi sociali, psihologi, instructori educativi), precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care funcţionează cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române. Arhiepiscopia Bucureştilor a delegat la acest curs 12 participanţi în vederea deprinderii abilităţilor de a gestiona dinamica funcţionării unei echipe, de a construi echipe şi a le conduce spre etapa de performare. Obiectiv principal: BOR devine un puternic partener în domeniul incluziunii sociale Proiectul "Reţea teritorială de furnizori creştini de servicii sociale - parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale" este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi este implementat simultan în arhiepiscopiile Bucureştilor, Craiovei şi Iaşilor. Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea capacităţii organizaţionale a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) la nivelul Administraţiei Patriarhale şi al trei eparhii din România, ca fază-pilot a unui plan pe şapte ani de dezvoltare a capacităţii la nivel naţional, astfel încât BOR să devină un puternic partener strategic al Guvernului în domeniul incluziunii sociale. Ca obiective secundare, proiectul vizează realizarea unei evaluări sistematice şi obiective a capacităţii organizaţionale şi de livrare de servicii sociale la nivelul celor trei eparhii, generarea a trei strategii eparhiale de implicare în domeniul asistenţei sociale şi a unui plan de asistare/susţinere a acestora, precum şi îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor BOR din cadrul celor trei eparhii şi a Administraţiei Patriarhale, astfel încât BOR să acţioneze ca un partener eficient, transparent şi sustenabil în domeniul asistenţei sociale. Următorul modul de pregătire, pe tema "Managementul operaţional", va avea loc în perioada 26-28 septembrie pentru participanţii din partea Arhiepiscopiei Craiovei şi în perioada 28-30 septembrie pentru cei din arhiepiscopiile Bucureştilor şi Iaşilor.