La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Noi stareţi în Arhiepiscopia Craiovei
În urma întrunirii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, s-au luat mai multe hotărâri privind reorganizarea şi dinamizarea vieţii monastice din judeţele Dolj şi Gorj. IPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a binecuvântat şi a consfinţit pe stareţii şi stareţele alese.
În baza temeiului nr. 955/2010, Mănăstirea Maglavit (foto) a fost transformată din mănăstire de călugări în mănăstire de călugăriţe. La conducerea mănăstirii a fost aleasă ca stareţă maica Maria Manuela Mărgineanu. Aceasta a fost instalată sâmbătă, 12 iunie, de către Mitropolitul Olteniei.
Preacuviosul Moise Giuliano Pahomie, preot slujitor la Mănăstirea Strâmba Gorj, a fost ales ca stareţ al Mănăstirii Sadova, din judeţul Dolj. Instalarea oficială a avut loc tot în cursul zilei de sâmbătă, 12 iunie, la Mănăstirea Sadova. De asemenea, în baza temeiului nr. 957/2010, protosinghelul Valentin Vladimir Dărângă, fostul stareţ al Mănăstirii Maglavit, a fost numit în demnitatea de mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane "Sfântul Dumitru" din Craiova.