În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
O nouă biserică sfinţită la Oneşti
Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul a târnosit duminică, 31 august, Sfântul Altar al Bisericii „Naştarea Maicii Domnului“ - Mal din Oneşti. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a numeroşi credincioşi.
Biserica Parohiei Mal, Protopopiatul Oneşti, judeţul Bacău, a fost sfinţită duminică, 31 august 2014, de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Istoria acestui spaţiu sacru, deşi recentă, arată dragostea oneştenilor faţă de valorile Ortodoxiei. Astfel, în anul 1998, credincioşii din cartierul Mal - Oneşti au dorit înfiinţarea Parohiei „Naşterea Maicii Domnului“ şi zidirea unui locaş de cult. Coordonarea lucrărilor a fost încredinţată preotului Mihail Tofalvi, care a donat terenul. Cu sprijinul enoriaşilor, s-a ridicat pentru început o bisericuţă din lemn, în care s-au oficiat sfintele slujbe. Din luna decembrie a anului 2001, pentru sprijinirea activităţilor pastoral-misionare şi administrative, a fost numit preot slujitor Vasile Dragotă, iar în martie 2008 s-a pus piatra de temelie spre zidirea noului locaş de cult. „Biserica mare s-a construit din cărămidă, în plan trilobat, cu turle pe naos şi pe pridvor. La exterior a fost tencuită în praf de piatră, iar la interior, pereţii au fost pregătiţi pentru a se realiza programul iconografic potrivit erminiei bisericeşti. Au fost, de asemenea, confecţionate stranele şi catapeteasma din lemn de stejar, iar Sfânta Masă s-a placat cu marmură“, a explicat pr. Vasile Dragotă. După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la ridicarea edificiului spiritual au contribuit credincioşii oneşteni, la care s-a adăugat sprijinul Consiliului Local Oneşti, precum şi donaţiile unor familii dornice să-şi înscrie numele în rândul ctitorilor de locaşuri sfinte.