De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
O nouă raclă pentru moaştele Sfântului Calinic la Mănăstirea Frăsinei
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a sfințit la Mănăstirea Frăsinei, județul Vâlcea, sâmbătă, 15 mai, o nouă raclă de argint pentru moaștele Sfântului Ierarh Calinic. Evenimentul a avut loc înaintea pietrei de legământ, rânduită de Sfântul Ierarh Calinic, la anul 1867, ca hotar de interzicere a accesului femeilor în Mănăstirea Frăsinei. În cuvântul de binecuvântare, ierarhul a spus: „Viața Sfântului Ierarh Calinic a însemnat o continuă rugăciune și o atentă grijă față de datoriile sale monahale, iar pentru viața lăuntrică și minunile săvârșite în timpul vieții a fost cinstit în mod deosebit atât de către domnitorul țării, cât și de fiii săi bisericești. Postul, smerenia, milostenia, pocăința, privegherea, ascultarea sunt numai o parte dintre virtuțile care au făcut ca Sfântul Ierarh Calinic să fie iubit de Dumnezeu și de oameni.
Pentru viața sa plină de sfințenie, a fost cinstit și după ce s-a mutat la cereștile lăcașuri, în ceata Sfinților Părinți purtători de Dumnezeu, iar Biserica Ortodoxă Română l-a trecut în rândul sfinților în anul 1955. Atunci când sfintele sale moaște au fost așezate în racla de lemn aurit de la Mănăstirea Cernica, Patriarhul Justinian Marina a oferit Mănăstirii Frăsinei, locul pe care Sfântul Ierarh Calinic l-a iubit atât de mult și unde a ctitorit această vatră de sihăstrie cu rânduială aghioritică, o părticică din moaștele sfântului”. La final, noua raclă în care au fost aşezate părticele din moaştele Sfântului Calinic a fost purtată în procesiune şi aşezată în biserica Mănăstirii Frăsinei.