De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
O nouă tabără de creaţie în Episcopia Caransebeşului
În perioada 3-7 februarie, Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeşului organizează ediţia a IV-a a taberei de creaţie „Credinţă şi artă pentru toţi“, care se desfăşoară la Sarmizegetusa. La această tabără participă copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, din cinci oraşe ale Eparhiei Caransebeşului: Reşiţa, Bocşa, Anina, Moldova Nouă şi Oraviţa. Aceşti tineri au fost selectaţi în urma concursului „Să ne cunoaştem credinţa“, din cadrul proiectului „Tineri în Biserică“, care s-a desfăşurat în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014.
Coordonatorul taberei este părintele Mihai Ciucur, inspector al Sectorului social şi de activităţi cu tineretul al Episcopiei Caransebeşului, împreună cu maestrul sculptor George Molin, care coordonează atelierul de sculptură. Aceştia au fost însoţiţi de cadre didactice şi reprezentanţi ai centrelor de tineret din eparhie, care împreună coordonează un grup de 20 de copii.
În cadrul programului se îmbină partea creativă cu cea instructiv-educativă şi partea de relaxare cu cea de formare duhovnicească. Copiii participă la rugăciunile rostite în comun şi la slujbele religioase, care vor fi oficiate după un program stabilit de către organizatori. Pe tot parcursul săptămânii se vor desfăşura o serie de activităţi culturale, ateliere de sculptură în lemn, ateliere de confecţionare icoane prin diferite tehnici. Tabăra este oferită gratuit de către Episcopia Caransebeşului, iar copiii, la sfârşitul acestei tabere, se vor bucura şi de prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.
Părintele inspector Mihai Ciucur doreşte ca la sfârşitul acestei experienţe toţi cei care au fost prezenţi în tabăra de creaţie să aibă un câştig spiritual şi educaţional. „Ne dorim ca la sfârşitul taberei să putem spune că această experienţă a fost un real câştig duhovnicesc şi copiii să plece în primul rând îmbogăţiţi sufleteşte şi, în al doilea rând, cu un bagaj de cunoştinţe artistice. Finalitatea tuturor demersurilor pe care le întreprindem în această perioadă este apropierea copiilor şi a tinerilor de valorile Bisericii şi ale credinţei noastre ortodoxe“, a subliniat părintele inspector.