În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
O revedere după 50 de ani
În urcușul vieții și „pentru cel înțelept calea duce întotdeauna în sus” (Proverbe 15, 2) este firesc să se facă din când în când, la anumite soroace, câte un popas, fie că este vorba de persoane, fie de colectivități umane, cu care prilej se aruncă priviri înapoi și se scrutează viitorul. Un asemenea popas-eveniment ne prilejuiește și împlinirea, în această lună de cireșar 2024, a jumătate de secol de la absolvirea Institutului Teologic de Grad Universitar din București, promoția 1970-1974.
Această promoție va marca cei 50 de ani de la absolvire, joi, 20 iunie, prin celebrarea, începând cu ora 10:00, a Sfintei Liturghii la Paraclisul universitar „Sfânta Ecaterina” de lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. La ora 12:00 se va intra în sala de curs și se vor depăna amintiri legate de anii studenției. La ora 14:00, revederea se va încheia cu o agapă frățească. Noi, studenții acelor ani, am beneficiat de pregătirea și pedagogia unor dascăli de excepție, cu și fără reverendă: Ene-Braniște - liturgistul și liturghisitorul de excepție; Ioan Rămureanu - bonomia întruchipată; Dumitru Stăniloae - suma teologiei secolului trecut; Nicolae Chițescu și Iorgu Ivan - exigenți și îndatoritori; Dumitru Radu și Dumitru Popescu - de dragostea cărora „bucureștenii” ne-am bucurat și la seminar; N. Nicolaescu - exegetul de referință; Dumitru Fecioru - elenistul de clasă și care împreună cu Olimpiu Căciulă au inițiat „Izvoarele Ortodoxiei”, premergătoarea colecției „PSB”, datorată Patriarhului Iustin Moisescu.