Soborul Catedralei Patriarhale a mers astăzi, 24 decembrie 2024, în Ajunul Crăciunului, în procesiune cu icoana Nașterii Domnului la Reședința Patriarhală. Preoții, diaconii și psalții lăcașului de rugăciune au fost întâmpinați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Salonul Sfinților Români.
„O şcoală sigură, fără violenţă“
În perioada 1 mai-1 iunie, "Salvaţi Copiii România", în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, organizează concursul de proiecte cu tema "O şcoală sigură, fără violenţă". Elevii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, cărora li se adresează competiţia, trebuie să realizeze lucrări artistice şi proiecte "care vor releva idei sau mesaje privind îmbunătăţirea comunicării între elevi-elevi, elevi-profesori, profesori-părinţi a procesului de socializare din mediul educaţional, idei privind metode de prevenire şi management al situaţiilor de violenţă la nivelul şcolii".
"Salvaţi Copiii România" organizează în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în perioada 1 mai-1 iunie 2011, un concurs de proiecte cu tema "O şcoală sigură, fără violenţă", care să promoveze implicarea activă şi creativă a copiilor în prevenirea fenomenului violenţei în şcoală, "pentru crearea unui mediu mai sigur educaţional". Proiectul, finanţat prin Fondul Social European, îşi propune prevenirea şi reducerea incidenţei violenţei asupra copiilor în mediul şcolar, se arată într-un comunicat al organizaţiei. În competiţie vor fi admise lucrările artistice şi proiectele elevilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care transpun în creaţiile lor idei sau mesaje privind "îmbunătăţirea comunicării între elevi-elevi, elevi-profesori, profesori-părinţi a procesului de socializare din mediul educaţional, idei privind metode de prevenire şi management al situaţiilor de violenţă la nivelul şcolii". Concursul este structurat pe două categorii, desen/pictură şi proiecte prezentate în Power Point, elevilor fiindu-le permis să participe fie individual, fie în grupuri de maximum trei, respectiv maximum 6 elevi, perioada de aplicare fiind 1-20 mai la adresele judeţene ale Centrelor de Consiliere pentru Părinţi "Salvaţi Copiii". Proiectele vor fi evaluate între 20 şi 26 mai, lista câştigătorilor la nivel judeţean urmând să fie făcută publică pe site-ul organizaţiei la data de de 27 mai. Elevii vor fi recompensaţi cu premii, cei clasaţi pe locurile III la nivel judeţean vor fi premiaţi cu accesorii IT, cei de pe locurile II cu camere foto digitale, în timp ce ocupanţii locurilor I la nivel judeţean vor participa la Forumul Naţional al Copiilor, organizat la Bucureşti în perioada 31 mai-2 iunie, în vederea prezentării publice a lucrării, se mai arată în comunicat. Organizatorii mai subliniază că "aplicaţiile NU vor prezenta situaţii explicite de violenţă fizică/verbală", mai multe informaţii privind concursul putând fi accesate pe site-ul "Salvaţi Copiii România".