Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Opt zile de prăznuire la Tecuci
În urmă cu 15 ani, municipiul Tecuci a primit ocrotirea şi mijlocirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe prin atribuirea acestui hram catedralei. Anul acesta, oraşul tot a fost în sărbătoare, organizându-se manifestări cultural-religioase pe parcursul a opt zile.
În perioada 17-25 aprilie, parohiile din cadrul Protoieriei Tecuci au desfăşurat diferite programe cultural-educaţionale şi misionar-filantropice. În colaborare cu Biblioteca Municipală Tecuci a fost organizată o expoziţie de carte religioasă, cu material existent în secţiile bibliotecii. În ziua hramului, Catedrala "Sf. Gheorghe" din Tecuci s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi care au dorit să participe la sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înalt Preasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă au asistat oficialităţi locale şi naţionale. Premierea concursului "Crezul meu" După Sfânta Liturghie, pe esplanada catedralei, s-a făcut premierea la nivel de protoierie a tinerilor înscrişi în programul catehetic "Hristos împărtăşit copiilor" din parohiile Protopopiatului Tecuci, care au participat la Concursul naţional de oratorie creştină "Crezul meu". După ce au rostit în cor Crezul şi au prezentat în faţa mulţimii creaţiile lor, toţi cei 10 tineri calificaţi la faza de parohie au primit diplome şi daruri, precum şi broşura cu viaţa, minunile şi acatistul Sf. Gheorghe, editată de Arhiepiscopie. Program de cântece pascale Felicitându-i pe toţi copiii participanţi, Înalt Preasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a spus: "Astăzi, la sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, prin mărturisirea credinţei ortodoxe şi noi să manifestăm aceeaşi credinţă dreptmăritoare. Iar cea mai înaltă formă de manifestare a credinţei ortodoxe o reprezintă capacitatea de a o putea respecta, pentru că aşa a fost rânduit de Dumnezeu şi aşa ne-au predat Sfinţii Apostoli. În credinţă să ne regăsim cu toţii, ca să primim şi noi darurile cele mari ale credinţei!" La sfârşit, copiii de la Centrul parohial din Lieşti, îmbrăcaţi în costume populare, au susţinut un program de cântece pascale, fiind urmaţi apoi de corul Seminarului Teologic din Galaţi. Sărbătoarea s-a încheiat cu o rugăciune de mulţumire către Sfântul Gheorghe pentru toate darurile revărsate asupra credincioşilor. La prăznuirea sfântului purtător de biruinţă, nu au fost uitaţi nici cei sinistraţi în urma inundaţiilor din toamna anului 2007. La tabăra de sinistraţi, au fost împărţite pachete cu alimente tuturor celor 70 oameni care locuiesc încă aici şi li s-a adresat, de asemenea, un cuvânt încurajator pentru a putea birui necazul şi durerea.