Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, duminică, 30 martie 2025, a avut loc în Episcopia Hușilor a 15-a ediție a „Marșului pentru viață”, punctul culminant al „Lunii pentru viață”.
Ostenitor din Administrația Patriarhală a primit tunderea în monahism
Obștea Mănăstirii Cernica de lângă București s-a îmbogățit sâmbătă, 29 martie, cu un nou monah, consilier patriarhal în cadrul Administrației Patriarhale. Rasoforul Viorel Coman a primit tunderea în monahism, devenind monahul Augustin.
Rânduiala tunderii în monahism a fost săvârșită de părintele arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Nașul de călugărie al monahului Augustin Coman este părintele arhimandrit Vasile Pîrjol, starețul Mănăstirii Cernica.
La eveniment au participat membri ai Administrației Patriarhale și ai Administrației eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, familia monahului Augustin Coman, obștea Mănăstirii Cernica.
La propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Național Bisericesc de la începutul lunii martie, 2024, Augustin (Viorel) Coman a fost numit consilier patriarhal la Sectorul relații creștine, interreligioase și comunități românești externe al Patriarhiei Române.
Monahul Augustin Coman este asistent universitar suplinitor la Catedra de Teologie dogmatică de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Universitatea din București. Este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău și al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
Din 2016, este doctor în teologie al Universității Catolice din Leuven, Belgia, unde a și activat ca cercetător postdoctoral în perioada 2017-2023, predând cursuri de teologie trinitară, ecleziologie, dialog intercreștin și metodologie. În prezent, este și colaborator științific al Universității Catolice din Leuven. În perioada 2018-2022, teologul român a fost secretar al Societas Oecumenica (Societatea europeană de cercetare ecumenică). Din ianuarie 2023 este copreședinte al Grupului de Dialog Ecumenic al International Orthodox Theological Association. În 2018 a devenit membru al European Academy of Religion. Este autor de lucrări și studii teologice publicate la prestigioase edituri din spațiul european și american, în limbile engleză, română, franceză și spaniolă. Câteva dintre articolele sale au fost traduse în cehă, olandeză, italiană și rusă.