Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit în Duminica dinaintea Nașterii Domnului Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București,
Părintele Constantin Mihoc, pomenit la 12 ani de la trecerea sa la Domnul
La Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Cuejdiu, Protopopiatul Piatra Neamţ, a fost oficiată miercuri, 4 august 2021, o slujbă de pomenire pentru părintele Constantin Mihoc, fost cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti şi slujitor la Parohia ortodoxă română „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Berlin, Germania. Slujba Parastasului a fost săvârşită de un sobor de preoţi, foşti colegi de-ai părintelui Constantin, la 12 ani de la trecerea sa la Domnul.
Unul dintre scopurile parastaselor sau pomenirilor celor adormiţi în Biserica Ortodoxă este acela de a menţine vie memoria persoanelor care s-au mutat de la această viaţă pământească vremelnică la viaţa veşnică. Cu fiecare pomenire se întăreşte de fapt comuniunea cu cel plecat dintre noi, arătându-se totodată iubirea, care este mai tare decât moartea, a celor care încă vieţuiesc pe pământ. Prin modul în care a vieţuit, părintele Constantin Mihoc a rămas un model exemplar de slujire, care a căutat să îmbine teologia şi practica până la sacrificiul personal suprem, căci nu doar a predicat cuvintele Evangheliei lui Hristos, ci a şi practicat taina iubirii creştine.
Prin purtarea de grijă a părintelui Florin-Gheorghe Sfarghie, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea nemţeană Cuejdiu, a fost săvârşită miercuri, 4 august, slujba Parastasului pentru părintele profesor Constantin Mihoc, care a trecut la Domnul în data de 4 august 2009, în urma unui accident. Slujba a fost oficiată de un sobor de slujitori din care au făcut parte: pr. Florin-Gheorghe Sfarghie, parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Protopopiatul Piatra Neamţ; pr. Ioan Pietrariu, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”-Precista, Protopopiatul Piatra Neamţ; pr. Ioan Papuc, de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Protopopiatul Piatra Neamţ, şi pr. Viorel Coşofreţ, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Dobreni, Protopopiatul Piatra Neamţ.
În timp ce lucra la dărâmarea unei clădiri vechi, pe locul căreia părintele Constantin dorea să ridice o biserică, un zid s-a surpat peste el şi peste un muncitor cu care lucra cot la cot. Imediat după aflarea tragediei, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a subliniat faptul că „părintele Constantin a fost cel mai bun preot al mitropoliei, cu o credinţă profundă şi cu o evlavie exemplară”. Înaltpreasfinţia Sa mai declara că moartea tragică a părintelui nu poate fi explicată raţional, dar are o semnificaţie mistică, duhovnicească, ea fiind o jertfă ce se pune la temelia noii biserici româneşti de la Berlin. „În această întâmplare văd o adevărată minune şi voinţa lui Dumnezeu ca, la temelia viitoarei biserici, să fie jertfa aceasta, a două persoane, a părintelui Constantin şi a fratelui Nicolae (...). Din jertfa aceasta va răsări biserica noastră de aici, din Berlin”, mărturisea Părintele Mitropolit Serafim. Zidul care s-a prăbuşit peste părintele Constantin a marcat locul pe care urma să fie ridicat Sfântul Altar al bisericii actuale din Berlin.