„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Parohia Munteni-Copou din Iaşi şi-a lansat un nou site
Zilele trecute, prezenţa online a parohiilor ortodoxe din ţara noastră a fost îmbogăţită prin lansarea site-ului parohiei Munteni-Copou, cu hramul „Sfântul Maxim Mărturisitorul“ şi „Sfântul Grigorie Palama“ - din municipiul Iaşi. Adresa site-ului este parohiacopou.ro şi se adaugă la site-ul oficial http://muntenicopou. iasi.mmb.ro din reţeaua de site-uri de parohie a Arhiepiscopiei Iaşilor. Acest nou site cuprinde informaţii despre activităţile acestei comunităţi, istoricul parohiei, informaţii despre stadiul lucrărilor de construcţie la noua biserică, activităţile care se derulează în prezent în parohie, învăţături ale Bisericii cu privire la Sfintele Taine şi, inedit, o preocupare faţă de învăţătura celor doi sfinţi, patroni ai parohiei.
Noul site al parohiei Munteni -Copou din Iaşi reprezintă un proiect inedit pentru spaţiul online bisericesc, atât prin tehnologia implementată, care răspunde exigenţelor actuale de navigare (desktop şi mobile), cât şi prin integrarea unei comunicări susţinute de posibilităţile oferite de reţelele de socializare. Sistematic, pe site vor fi postate articole, materiale video, audio, foto, realizate cu ocazia diferitelor evenimente importante din viaţa parohiei, în cele 9 secţiuni: Noua biserică, Patristica, Parohia noastră în presă, Slujbe şi evenimente deosebite, Ştiri din parohie, Istoricul parohiei, Botezuri&Cununii, Cuvinte duhovniceşti şi Teologie.
„Conştienţi de rolul pe care îl joacă astăzi internetul în viaţa noastră, am decis ca şi parohia noastră să profite de acest mijloc de comunicare şi de întâlnire. Noul site reprezintă mesajul teologic pe care încercăm să-l transmitem în mai multe direcţii: cea pastorală din comunitate, gândul de a accesibiliza învăţătura teologică şi duhovnicească a Sfântului Maxim şi a Sfântului Grigorie Palama, ocrotitorii comunităţii noastre, avem în vedere mistagogia prin arhitectură şi arta bisericească, dar şi prezentarea colecţiilor de carte patristică de care mă ocup la Editura Doxologia. E lucrarea unei parohii şi a prietenilor ei şi ne bucurăm că lansarea paginii de internet a parohiei noastre a avut loc în preajma hramului Sfântului Maxim Mărturisitorul“, a declarat pr. paroh Dragoş Bahrim. (T. R.)