„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Parteneriat educaţional la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Cluj-Napoca
În cadrul parteneriatului educaţional „Lăsaţi copiii să vină la mine“, micuţii de la Grădiniţa specială din cartierul clujean Mănăştur au vizitat vineri, 24 octombrie, biserica parohiei ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului“, aflată în vecinătate.
Copiii au fost însoţiţi de profesoarele Dalia Harasztosi şi Maria Weinberger, precum şi de psihologul Andreea Goga, sub coordonarea directoarea grădiniţei, Ioana Naidin.
În cadrul activităţii, copiii s-au împărtăşit în cadrul Sfintei Liturghiei, iar la final parohul Dan Hognogi le-a citit o rugăciune de binecuvântare şi, apoi, le-a vorbit despre Biserică, ca loc de închinare şi întâlnire cu Dumnezeu. La sfârşit copiii au fost unşi cu undelemn sfinţit şi au primit din partea parohiei câte un mic dar.
Este al patrulea an consecutiv în care se desfăşoară parteneriatul educaţional „Lăsaţi copiii să vină la mine“, realizat între parohia ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului“ şi grădiniţa specială din Mănăştur. În cadrul parteneriatului au loc întâlniri şi activităţi lunare, organizate atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, menite să-i apropie pe cei mici de biserică, iar pe părinţi să îi ajute să înţeleagă mai bine cum pot să îşi ajute copiii cu nevoi speciale, conform celor precizate de parohul Dan Hognogi.
Grădiniţa specială din Cluj-Napoca are ca misiune reabilitarea copiilor cu cerinţe educative speciale şi integrarea şcolară şi socială a acestora. Instituţia are program săptămânal, sub tutela Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a Consiliului Judeţean Cluj. Grădiniţa specială din cartierul Mănăştur este frecventată de copii preşcolari cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani. Unitatea este dotată cu săli de grupă, dormitoare, atelier de pictură şi abilităţi manuale, sală de sport şi recuperare, cabinet medical. (Andreea Pâgleşan)