Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Pelerinaj pedestru „pe urmele sfinților nemțeni”
Peste 170 de tineri din Arhiepiscopia Iașilor se află în această perioadă într-un pelerinaj pedestru pentru a participa la slujbele prilejuite de cinstirea sfinţilor nemţeni. Sub genericul „Pe urmele sfinţilor nemţeni” tinerii parcurg zilnic aproximativ 30 de kilometri. De asemenea, în fiecare dimineaţă ei participă la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara sunt cazaţi la parohiile pe unde trec.
Pelerinajul este organizat de Departamentul misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, punctul final fiind Mănăstirea Sihla. Tinerii au pornit din Iași, Botoșani și Piatra Neamț, punctul final al deplasării fiind Mănăstirea Sihla.
Miercuri-dimineață, 4 august, tinerii din zona Iașiului împreună cu cei din zona Botoșaniului și cu cei din zona Piatra Neamț au participat la Sfânta Liturghie în orașul Târgu Neamț, după care s-au îndreptat cu toții spre Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.
Aici participă la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.
Pelerinajul tinerilor atoreni va continua vineri pe muntele Ceahlău și se va încheia sâmbătă cu participarea la slujbele oficiate în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla la mănăstirile Sihăstria și Sihla.
Alături de tineri s-a aflat marți și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care i-a încurajat pe tineri, i-a binecuvântat și le-a răspuns la mai multe frământări duhovnicești.
Ierarhul a însoțit pelerinajul de la parohia nemțeană Plăieșu până la Parohia Dumbrava.
„Atmosfera de aici este una cu totul deosebită datorită întâlnirilor deosebite pe care le avem, datorită dialogului pe care îl purtăm cu părinții care ne însoțesc și cu cei pe care îi întâlnim, cât și pentru momentele în care noi, tinerii, suntem împreună. Deși soarele nu este cel mai prietenos și distanța de 30 de kilometri nu este una ușoară, se formează între noi o comuniune ce ne dă putere să mergem mai departe și să ne atingem scopurile pentru care am venit în pelerinaj”, a declarat studentul Dumitru Dan Zăhărescu, pelerin pentru a treia oară pe urmele sfinților nemțeni.