La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Pelerini la Crucea de pe dealul Chiciora din Mehedinți
De praznicul Înălţării Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta Liturghie pe dealul Chiciora din apropierea comunei Godeanu, județul Mehedinți. Aici a fost ridicată prin osteneala ierarhului și a Centrului eparhial o frumoasă cruce cu o înălţime de aproximativ 35 m, care veghează împrejurimile. Crucea a fost ridicată aici în memoria mamelor eroine care au rămas văduve în timpul războaielor, dar și pentru a marca locul unde cu șase veacuri în urmă credincioșii din satele apropiate se adunau la rugăciunea instituită de Sfântul Nicodim de la Tismana pentru izbăvirea de ciumă.
Este al doilea an când se săvârșește aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de praznicul Înălțării Sfintei Cruci de la sfințirea acesteia în anul 2018, la Ciumarca comunei Godeanu. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inimile credincioșilor prezenți cuvânt de învățătură vorbind despre importanța Sfintei Cruci pentru noi creștinii. De asemenea, ierarhul a împărțit școlarilor prezenți câte un ghiozdan cu câteva caiete și instrumente folositoare la școală.