Un grup de credincioşi din Parohia Râul Sadului, Protopopiatul Avrig, judeţul Sibiu, au participat sâmbătă, 16 noiembrie, la un pelerinaj la Mănăstirea Curtea de Argeş şi la Mănăstirea Dealu, locuri pline de istorie şi cu o încărcătură duhovnicească aparte. Pelerinajul a avut loc sub îndrumarea parohului Adrian Drăguşin şi a făcut parte din activităţile pastoral-misionare din parohia sibiană, cu scopul de a cunoaşte cele două aşezăminte monahale deosebit de importante pentru Biserica Ortodoxă Română.
Vizita credincioşilor din Râul Sadului a avut şi o importantă latură duhovnicească, pentru că au avut posibilitatea să cunoască mai multe despre programul liturgic şi viaţa monahală din acele două aşezăminte.
„La Mănăstirea Curtea de Argeş, ctitoria lui Neagoe Basarab, am fost întâmpinaţi de ghidul şi duhovnicul mănăstirii, care cu multă dragoste au oferit credincioşilor informaţii preţioase despre acest loc binecuvântat şi au făcut cunoscute pelerinilor pagini de istorie a neamului. Paşii le-au fost purtaţi apoi către Mănăstirea Dealu, ctitoria lui Radu Voievod şi locul unde se află rămăşiţele pământeşti ale marelui domnitor Mihai Viteazul, înfăptuitorul primei uniri la 1600 a celor trei ţări române“, ne-a spus preotul Adrian Drăguşin.
Pelerinii din Râul Sadului au participat la slujbe religioase oficiate la cele două aşezăminte monahale şi au înălţat rugăciuni către Dumnezeu pentru sănătatea lor şi a familiilor, pentru întărirea în credinţă şi spor în toate. Credincioşii din Râul Sadului au mai participat şi în alte rânduri la pelerinaje prin locuri sfinte ale ţării. Astfel, în luna mai din acest an, 55 de credincioşi din satul sibian au vizitat Mănăstirea Recea, judeţul Mureş, dar şi metocul acesteia, Mănăstirea „Sfântul Ilie“ din Cipăieni. Pelerinii din Râul Sadului au mai vizitat de-a lungul vremii şi Mănăstirile Râmeţ, Prislop, Lainici, Tismana, Bistriţa, Arnota, Frăsinei şi multe alte aşezăminte sfinte. (Ştefan Mărculeţ)