Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Peste 1500 de copii și tineri la școlile de vară și taberele din Protopopiatul Onești
O nouă vară înseamnă, pentru parohiile din Protopopiatul Onești, o nouă șansă de a se apropia de copii și tineri prin intermediul activităților în regim de tabără, after-school sau ateliere.
Contextul pandemic, care în ultimii doi ani a împiedicat desfășurarea acestor acțiuni după cum eram obișnuiți, nu a făcut decât să crească dorul de îmbrățișarea de grup care încheia fiecare zi pentru participanți și voluntari. Astfel se face că până la sfârșitul lunii iulie, peste 20 de parohii ale Protoieriei Onești au deja în desfășurare tabere și ateliere ale vacanței pentru cei mici, adunând un număr de aproximativ 1.500 de participanți și mai mult de 300 de voluntari.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, tinda bisericilor s-a transformat, în timpul săptămânii, într-un loc al prieteniei și amintirilor, al descoperirii prin joc și al bucuriei, după cum trădează și fotografiile menite a surprinde entuziasmul participanților și voluntarilor, deopotrivă. În același timp, cei mici devin, astfel, apostoli pentru tinerii lor părinți, care profită de ocazie pentru a se decupla, preț de câteva momente, de la grijile și obligațiile zilnice. În mod natural, mulți dintre părinți ajung să se implice și ca voluntari, fiind mai aproape de copii și noii lor prieteni.
Pentru o acoperire cât mai largă a activităților ce pot fi întreprinse, parohiile au încheiat parteneriate cu școlile locale, medici, agenți ai Poliției Onești, voluntarii ATOR Onești, desfășurând programele lor în colaborare cu Protopopiatul Onești, prin părintele protopop de Onești, Ioan Bârgăoanu. Orelor de creație, cor, pictură, dans, povești, teatru și lucru manual li s-au adăugat ateliere de educație civică și legislație, sport, ecologizare, cateheză, gastronomie. De asemenea, în cadrul proiectului „Bucuria copilăriei pe litoral”, peste 500 de copii au ajuns sau urmează să ajungă vara aceasta la mare, însoțiți de preoți și voluntari. Întâlnirile săptămânale sau chiar zilnice în cazul asociațiilor care desfășoară programe tip after-school (Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” Hârja, Asociația „Suroti” Cașin, Asociația „Sfânta Anastasia Romana” Târgu Ocna) vor continua până la sfârșitul vacanței de vară, aducând copiilor și voluntarilor noi ocazii pentru amintiri de neuitat.