Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Piesă de teatru religios la Şcoala „Maica Domnului“ din Capitală
„Şcoala călugăriei” a fost numele piesei de teatru pe care au interpretat-o joi, 18 iunie, elevii Şcolii Gimnaziale „Maica Domnului“ din sectorul 2 Capitală, în cadrul proiectului „Personalităţi şi locuri valoroase de lângă şcoala/biserica ta“ implementat de şcoală în parteneriat cu Parohia „Sfântul Pantelimon“-Foişorul de Foc“. Este vorba despre o scenetă de teatru ce descrie viaţa Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor (prăznuit la 27 octombrie), care i-a ţinut pe colegii şi profesorii lor spectatori cu sufletul la gură. Nu mai puţin de 10 elevi au dat viaţă personajelor piesei prin dialoguri şi situaţii inspirate din viaţa acestui sfânt drag bucureştenilor şi nu numai. Sub coordonarea profesorului de religie Dumitru Gabor, micii actorii au muncit aproape o lună la reuşita acestui spectacol. Pentru fiecare dintre ei a fost o provocare, primind roluri în care se regăsesc mai mult sau mai puţin în viaţa de zi cu zi“, ne-a declarat părintele Bogdan Teleanu, slujitor la Parohia „Sfântul Pantelimon“-Foişorul de Foc.
Prof. Julieta Mihăilescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Maica Domnului”, a arătat că protocolul de colaborare încheiat între şcoală și parohie, intitulat `Biserica, prietena şcolii mele - 2015”, dă semne de roade din ce în ce mai bogate, lărgind orizontul de cunoaştere al elevilor pe care nimeni, sub nici un pretext, nu are dreptul să-l limiteze la o simplă ideologie, cum ar fi spre exemplu cea ateistă. Dumitru Gabor, profesorul de religie care s-a ocupat de organizarea acestui eveniment, a exprimat din partea copiilor opinia generală că asemenea forme de comunicare şi comuniune dintre Şcoală şi Biserică ar trebui să fie organizate mai des.