De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Pomenirea părintelui Ioan Sabău la Orăştie
Miercuri, 16 februarie, s-au împlinit doi ani de când s-a mutat la Hristos părintele Ioan Sabău, o personalitate complexă a Bisericii noastre, mărturisitor, erudit, predicator renumit şi duhovnic desăvârşit. Cu acest prilej, la Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Orăştie s-a slujit un Parastas spre pomenirea părintelui şi a soţiei sale, Alexandra, iar apoi a avut loc un simpozion pentru a evoca personalitatea celui adormit. La început, preotul Narcis Terchet, parohul Catedralei din Orăştie, a ţinut să precizeze că evenimentul are loc tocmai pentru a se evita o rupere de trecut, subliniind că întreaga viaţă duhovnicească se bazează pe persoana bătrânului, a celui experimentat, care a bătătorit calea ce duce către Hristos. Invitaţi la acest simpozion au fost preotul Valer Cosma (Beriu) şi prof. Mihai Cimbru (Deva), care a evocat momentele de suferinţă prin care au trecut părintele şi familia sa pe vremea prigoanei carliste şi comuniste, impresionând auditoriul prin sensibilitate şi prin curateţea informaţiilor. Părintele Valer a vorbit despre încercările comuniste de a-l determina pe părintele Ioan să înceteze mărturisirea lui Hristos, dar curajul şi dragostea pentru cele sfinte creşteau mai puternic în persoana hotărâtă a acestuia.
Părintele Oliver Cosma (Bobâlna), fidel ucenic al celui evocat, a ţinut să aducă mulţumiri din partea familiei, invitând pe credincioşi la Parastasul care va avea loc în 26 februarie, la mormântul părintelui Ioan Sabău şi care va fi oficiat de Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.