La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Popas de rugăciune la ctitoria domnitorului Petru Cercel
Credincioșii Parohiei Bătușari din Protopopiatul Curtea de Argeș, județul Argeș, au avut duminică bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu această ocazie, chiriarhul locului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de recunoștința pe care trebuie să o avem față de Dumnezeu pentru binefacerile primite în fiecare zi. În numele tuturor credincioșilor din Parohia Bătușari, părintele paroh Florentin Ungurenu a dăruit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic o icoană, ca semn de prețuire și recunoștință.
Datând din anul 1583, Biserica Bătușari, cu hramurile „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, „Sfântul Apostol Petru” și „Sfântul Ioan Botezătorul”, este monument istoric categoria I, fiind ctitoria domnului Țării Românești, Petru Cercel.
Biserica a fost redeschisă de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic după anul 1985 și resfințită la data de 30 octombrie 1994, se arată pe site-ul eparhiei, arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.