„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Prăznuirea Sfântului Cuvios Rafail de la Agapia Veche la Bursucani, Galaţi
Unul dintre ocrotitorii spirituali ai Eparhiei Dunării de Jos, alături de Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Atanasie Patelarie este Sfântul Cuvios Rafail. Aceasta deoarece, deşi a sihăstrit la Mănăstirea Agapia Veche, Sfântul este originar din localitatea Bursucani din nordul judeţului Galaţi.
Astfel că, în fiecare an, la ziua sa de prăznuire (21 iulie) numeroşi pelerini din judeţul Galaţi, dar şi din întreaga eparhie se îndreaptă către localitatea Bursucani, la vechiul schit din cătunul Zimbru, întemeiat de către ucenicii Sfântului Rafail.
Prin eforturile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, vechea aşezare monahală a renăscut, chiar lângă zidurile vechi, recent descoperite ale mănăstirii, şi poartă ocrotirea Sfântului Cuvios Rafail.
Şi anul acesta, sărbătoarea închinată Sfântului Rafail a culminat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
La sfânta slujbă au mai participat preoţi din parohiile învecinate, dar şi numeroşii credincioşi din împrejurimi şi nu numai.
De asemenea, grupuri de copii şi tineri din Parohia Bratulești şi din alte parohii învecinate au susţinut, la momentul chinonicului, un scurt concert de cântece religioase şi populare.
La final, toţi cei prezenţi au primit iconiţe, pachete cu alimente, iar copiilor le-au fost oferite dulciuri şi mici daruri de suflet.După tradiţie, pelerinii prezenţi la sărbătoarea Sfântului Rafail au fost invitaţi la agapa frăţească, pregătită de harnicele maici de la Mănăstirea Adam.