„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Pregătirea Crăciunului la Biserica Olari
Biserica Olari din București a prilejuit un lung șir de evenimente pregătitoare pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Cu mic cu mare, credincioșii parohiei Olari, dar și foarte mulți apropiați ai bisericii, au contribuit la activitățile organizate în cadrul Centrului Social Educațional Adorno pentru copiii familiei Bisericii Olari, pe întreaga perioadă a postului Crăciunului. „Am încercat să le insuflăm micilor artiști, fie că vorbim despre actori în devenire, despre colindători sau despre artiști plastici, sentimentul de forfotă sufletească, nevoia de emoție și primenire a sufletului pentru Sfânta Sărbătoare a Crăciunului, iar eforturile tuturor s-au transformat în momente unice din viața comunității noastre. Astfel, reprezentațiile trupei «Scăpărici» cu piesa de teatru religios «Minunile Sfântului Nicolae» au deschis șirul de programe destinate copiilor din cadrul familiei Bisericii Olari, anul acesta, trupa micilor actori reunind deopotrivă copii din cadrul Grădiniței nr. 52 și elevi ai Școlii Iancului, București, precum și copii din cadrul DGASPC Sector 2. Sceneta a fost prezentată atât în biserică, cât și în cadrul unor evenimente mai ample organizate cu sprijinul Protopopiatului Sector 2 Capitală, fie că vorbim despre preselecția pentru specatcolul «Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor», fie că vorbim despre spectacolul oferit Căminului de bătrâni din cadrul Mănăstirii Christiana. Viețile sfinților, prin modelul lor pașnic, neostentativ, prin jertfă și răbdare sunt modele de care orice copil trebuie să se apropie – acesta a fost cel mai mare dar însușit de actorii trupei «Scăpărici». Ne-am bucurat apoi, în cadru festiv, alături de After-school Oxigen Sport și grupul vocal-instrumental Krinoel de darurile făcute de aceștia copiilor instituționalizați, cu prilejul împodobirii Bradului de Crăciun în biserică”, ne-a declarat pr. Mihai Iordache, parohul Bisericii Olari.
Retrospectiva activităților Bisericii Olari s-a încheiat în data de 21 decembrie. Credincioșii parohiei au fost martorii unui concert de colinde susținut de copii, dăruit cu mare măiestrie, căldură și emoție credincioșilor părtași la Sfânta Liturghie. „Colindătorii, purtând cu mare drag costume populare, s-au pregătit și au învățat colinde tradiționale vechi, deslușind totodată însemnătatea lor. Pășind cu emoție și sensibilitate în mijlocul credincioșilor, copiii au dăruind din frumusețea sufletelor lor, vestea Nașterii Mântuitorului. Este un lucru bun și bineplăcut lui Dumnezeu apropierea copiilor de biserică. În felul acesta reușim să păstrăm viu sentimentul de apartenență la tradițiile și obiceiurile neamului românesc împreună mărturisind credința noastră într-Unul Domn Iisus Hristos! Acest lucru nu este de neglijat, credința fiind îndelung folositoare mai ales copiilor, pentru a le păstra verticalitatea și pentru a le insufla curajul atunci când de la înălțimea lor mică se confruntă cu probleme mari. Concertul de colinde a continuat cu un Atelier de Creație unde copiii au fost invitați să picteze și să realizeze decorațiuni pentru Pomul de Crăciun. Cu spijinul a 3 studenți voluntari, Ioana, Daniela Nacev și Robert Ciobanu, atelierul de creație a găzduit în luna decembrie sesiuni ale căror beneficiari sunt copiii din familia Bisericii Olari, fie că vorbim despre vizitatori ai parohiei, membrii comunității sau copiii din cadrul DGASPC Sector 2. Lucrările au fost premiate, copiii instituționalizați primind daruri constând în încălțăminte și articole de îmbrăcăminte, astfel încât Sărbătoarea Crăciunului să le aducă prilej de bucurie alături de comunitatea Bisericii Olari. Mulțumim pe aceasta cale tuturor celor ce ne sunt alături și ne rugăm bunului Dumnezeu să le dăruiască sărbători cu pace și împlinire!”, a mai spus pr. Mihai Iordache.