Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Premiere a olimpicilor la religie
Protoieria Sector 3 Capitală a premiat ieri cu diplome și daruri în jur de 45 de elevi din cadrul acestui sector bucureștean care au avut rezultate bune la olimpiada de religie, faza pe municipiul București, precum și profesorii de religie care i-au pregătit.
Întâlnirea cu tinerii olimpici la religie, de la sediul Protoieriei Sector 3 Capitală, a avut scopul ca tinerii să se cunoască mai bine între ei și să dialogheze cu profesorii de religie și cu părintele protopop Florin Busuioc despre rolul disciplinei religie în viața lor. „Evenimentul de astăzi a fost un pretext pentru dialogul cu tinerii. Am descoperit tineri deștepți, entuziaști, care reprezintă pentru noi o vie nădejde și ne aduc încredere în viitorul țării și al Bisericii. Ei sunt cei care dinamizează atât viața în școli, cât și activitățile cu tinerii de la biserici. Unii ne-au spus că nu vor urma în continuare școli de teologie, sau cu profil umanist, ci merg mai ales spre științe exacte, arătând că nu este o incompatibilitate între religie și știință. Ei au spus că păstrează un mod de viață pe care l-au învățat la ora de religie”, a declarat părintele protoiereu Florin Busuioc de la Protopopiatul Sector 3 Capitală. Cei 45 de elevi au obținut: 13 premii I, 9 premii II, 17 premii III și 6 mențiuni la olimpiada de religie faza pe municipiul București. Împreună cu elevii au fost evidențiați și premiați și dascălii care i-au format.
„Reușitele elevilor ne dau speranțe nu numai în planul pregătirii lor intelectuale, ci și din perspectiva devenirii lor ca oameni ai unei societăți. Marele câștig al olimpiadei de religie este apropierea de Dumnezeu, atât a elevului, cât și a profesorului”, ne-a spus Rusu Elena, metodist la disciplina religie din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
Elevii au primit diplome și daruri și au vorbit despre experiența lor de la olimpiadă. „Am dorit să văd și eu dacă mă calific mai departe și să am o experiență de concurs. În viitor îmi doresc o carieră în Armata Română”, a spus elevul Marius Peiu. Pentru unii, olimpiada de religie a fost și un prilej să își sporească orizontul cunoașterii. „Mie îmi place această materie și îmi place să aprofundez unele probleme din religie. Doresc să cunosc mai multe și acest lucru m-a ajutat la olimpiadă”, a spus Stelian Cană. La această întâlnire a participat și părintele Marian Petrovici, metodist la disciplina religie.