De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Premierea copiilor care au realizat eseuri și icoane
La Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” - Titan, din Bucureşti, a avut loc miercuri, 6 iunie 2018, festivitatea de premiere a participanţilor la Concursul interdisciplinar „Sfinţii, prietenii copiilor”. Peste 300 de elevi de la 61 de unităţi şcolare din Capitală au fost răsplătiţi pentru desenele, dar şi pentru eseurile tematice, cu privire la viaţa şi minunile unui sfânt care le-a fost prezentat la ora de religie.
Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, Concursul „Sfinţii, prietenii copiilor” se află în calendarul activităţilor şi proiectelor educative ale Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). În organizarea concursului care s-a adresat elevilor de la clasele a 5-a și a 6-a din școli ale Capitalei s-au implicat peste 100 de cadre didactice, profesori de religie, educaţie plastică şi alte discipline. „Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti sprijină astfel de manifestări. Este un partener alături de şcolile organizatoare şi se bucură să constate interesul copiilor şi al cadrelor didactice pentru concursuri de acest tip, care încurajează atât latura artistică, atât calităţile plastice ale copilului, cât şi bogăţia de cunoştinţe acumulate pe parcursul unui an şcolar. Copiii au avut ocazia să interacţioneze. Este un concurs care presupune o participare în perechi, copiii se completează unul pe celălalt, aducându-şi fiecare contribuţia şi în felul acesta obţin rezultatele care s-au văzut astăzi aici”, a spus prof. Mona Tabacu, inspector învăţământ primar, sector 3 - ISMB.
La ediţia de anul acesta au participat 436 de elevi din clasele a 5-a și a 6-a, grupați în 218 echipe, de la 61 de unități școlare din municipiul București. Concursul s-a desfășurat pe două secţiuni: probă de cunoștințe (alcătuirea unui eseu tematic despre viaţa şi minunile unui sfânt care a fost prezentat la ora de religie, alături de alte subiecte) și educație plastică (pictarea unei icoane sau a unui tablou cu chipul unui sfânt la alegere). Acest concurs suplinește lipsa Olimpiadei de religie pentru clasele a 5-a și a 6-a și are rolul de a-i familiariza și iniția pe elevi în vederea participării la Olimpiada de religie, care se organizează începând cu clasa a 7-a.
Festivitatea de premiere a ediției de anul acesta a Concursului interdisciplinar „Sfinţii, prietenii copiilor” a fost găzduită de biserica Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” - Titan. „Copiii, alături de părinţi, de bunici şi de profesorii de religie, vin de nenumărate ori la biserică pentru a se spovedi şi împărtăşi. Iată că şi la finalul anului şcolar îi susţinem pe elevi şi prin ajutoare materiale. Totodată, participăm cu ei în excursii şi pelerinaje la diferite mănăstiri”, a precizat pr. paroh Mihai Stavără de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” - Titan. Anul acesta, în organizarea concursului şi a festivităţii de premiere s-a implicat şi Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” din București.