În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Premiu pentru Cercul de pictură al Protopopiatului Urziceni
Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni a câștigat locul 1 la Secțiunea „Icoane pe sticlă” în cadrul Olimpiadei naționale „Meșteșuguri artistice tradiționale”, ediția 24-a, desfășurată la Sibiu în perioada 23-28 iulie 2019.
La ediția din acest an, printre cei peste 250 de copii din toate colțurile țării au participat și reprezentanții Cercului de pictură „Sfântul Pafnutie Zugravul” al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, care a obținut locul 2 la Secțiunea „Icoane pe sticlă”, precum și tineri din străinătate - Suedia, Bulgaria, Republica Moldova sau China.
Locul 1 a fost obținut de eleva Mihai Norina Andreea de la Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, coordonat de Victorița Berbec. „Andreea a pictat anul acesta o compoziție de factură iconografică naivă, care se încadrează geografic în zona Făgărașului. Icoana este compusă din două scene mari și două mici, laterale. În partea stângă este reprezentată Maica Domnului, care ţine sub Acoperământul ei pe Sfinţii Trei Ierarhi și pe cei doi Arhangheli Mihail și Gavriil. În partea dreaptă este reprezentat Sfântul Gheorghe călare pe cal, omorând balaurul înfricoșător. În lateral îi avem pe cei doi Împărați Constantin și mama sa, Elena, iar în partea de sus Mântuitorul copil și Ioan Botezătorul copil”, ne-a transmis Victorița Berbec.
Locul 2 în cadrul acestui eveniment, la Secțiunea „Icoane pe sticlă”, a fost obținut de Leca Sucvinder Sing, din cadrul Cercului de pictură „Sfântul Pafnutie Zugravul” al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, care a pictat o icoană ce înfățișează două scene compoziționale aparte. Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca”, înființat în anul 2009, a marcat prin acest eveniment cea de-a 10-a participare consecutivă la faza națională a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, unde a obținut în acești ani peste 20 de premii, majoritatea de locul 1.