În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Prima şedinţă a Consiliului eparhial Sibiu
Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat şedinţa de constituire a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. Membrii Consiliului eparhial au fost aleşi dintre membrii noii Adunări eparhiale.
În sala de şedinţe a Reşedinţei mitropolitane din Sibiu, a avut loc joi, 20 mai, şedinţa de constituire a noului Consiliu eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. Şedinţa a fost prezidată de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Noilor membri ai Consiliului eparhial li sa adus cunoştinţă de atribuţiile pe care le au în cadrul organului executiv al Adunării eparhiale. Membrii mireni au fost îndemnaţi să aibă o prezenţă activă în ceea ce priveşte problemele discutate la fiecare şedinţă, în special în problemele administrativ-economice. Şedinţa de constituire a fost în acelaşi timp şi prima şedinţă de lucru, astfel încât pe ordinea de zi s-a aflat şi ratificarea ultimelor hotărâri ale Permanenţei Consiliului eparhial. În cadrul aceleiaşi întâlniri, s-au făcut numiri în parohiile vacante din Arhiepiscopia Sibiului. "Şedinţa de constituire şi de lucru a noului Consiliu eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului a avut loc în perioada prevăzută de şedinţa de constituire a Adunării eparhiale. Sau discutat câteva probleme care ne vor ajuta în lucrarea noastră în Permanenţa Consiliului eparhial. Toate actele semnate de Permanenţă vor fi aprobate de Consiliul eparhial. Ne bucurăm că avem oameni noi, morali şi dornici de a ne sprijini în actrivitatea noastră pe care o avem de îndeplinit", ne-a spus IPS Laurenţiu. Organul executiv al Adunării eparhiale Conform Statutului pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, Consiliul eparhial este organul executiv al Adunării eparhiale şi are în competenţă problemele bisericeşti: administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale şi fundaţionale pentru întreaga eparhie. Consiliul eparhial se compune din nouă membri, trei clerici şi şase mireni, aleşi pentru patru ani de Adunarea eparhială dintre membrii ei. Preşedintele Consiliului eparhial este chiriarhul locului sau locţiitorul desemnat canonic şi poate convoca consiliul ori de câte ori este nevoie, acesta fiind legal constituit cu prezenţa a cel puţin a două treimi din numărul membrilor săi şi luând hotărâri cu votul a jumătate plus unu.