De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
„Primul cuvânt al Mântuitorului Iisus Hristos după Înviere a fost «Bucuraţi-vă!»“
Sfinţirea casei de prăznuire a bisericii din satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea, Protopopiatul Suceava I a reprezentat un moment de bucurie pentru întreaga comunitate. În acest context, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat duminică, 17 mai 2015, Sfânta Liturghie.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica satului, care are hramul Adormirii Maicii Domnului. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei, împreună cu toţi închinătorii. La finalul slujbei, IPS Pimen a ţinut cuvânt de folos, pornind de la Evanghelia care s-a citit, despre orbul din naştere, şi ajungând la realitatea zilelor noastre: „Ca să vezi toate câte a făcut Mântuitorul Iisus Hristos şi să nu crezi, eşti mai mult decât un orb - dacă se poate spune aşa. Sufletul nostru este acoperit de ceva întunecat, deci nu mai putem vedea cu ochiul sufletului, din cauza păcatului. Păcatul întunecă mintea şi sufletul omului“. Aşa se întâmplă şi cu toate motivele de nervi şi de supărare prin care trecem, în care vorbim fără a gândi prea mult, iar apoi regretăm. „Mintea n-a fost limpede. Sufletul urii, al invidiei a întunecat lumina minţii şi a sufletului. De aceea avem nevoie, iubiţi credincioşi, să ne mărturisim păcatele cât mai des - ca să putem să ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos spre viaţă veşnică, şi nu spre osândă veşnică. Nu avem scuze să nu credem în puterea lui Dumnezeu, în purtarea Sa de grijă, când vedem atâtea lucruri care depăşesc puterea noastră de înţelegere“, a accentuat Înaltpreasfinţitul Părinte.
La sfârşitul Sfintei Liturghii a fost sfinţită noua casă de prăznuire - o realizare importantă pentru credincioşii din Şerbăneşti. „Primul cuvânt al Mântuitorului Iisus Hristos după Învierea din morţi a fost «Bucuraţi-vă!». Această bucurie ne caracterizează şi pe noi astăzi, căci trăim bucuria deosebită a împlinirii lucrului făcut cu bine“, a declarat părintele Constantin Nichiteanu, preot paroh al bisericii din Şerbăneşti.