În Duminica a 2‑a după Sfintele Paști, 27 aprilie, Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, a poposit în mijlocul slujitorilor și credincioșilor Catedralei mitropolitane „Sfântul Spiridon” - Nou, Paraclis Patriarhal, din București. Înconjurat de un ales sobor de slujitori ai sfântului lăcaș, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul acesteia hirotonindu‑l întru preot pe diaconul Nicolae Sevastre, director de imagine la TRINITAS TV, pe seama Catedralei mitropolitane „Sfântul Spiridon” - Nou.
Sâmbăta Floriilor la Catedrala Mitropolitană din Sibiu
Credincioşii din Sibiu au participat, în 12 aprilie, în număr mare la Procesiunea de Florii de la Catedrala Mitropolitană. Procesiunea în jurul lăcașului a avut loc după slujba Vecerniei cu Litia, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu slujitorii Catedralei Mitropolitane, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” şi preoţii de la bisericile din oraş şi din împrejurimi.
După sfinţirea ramurilor de salcie, preoţii şi credincioşii au înconjurat Catedrala Mitropolitană, purtând icoana praznicului şi ramurile sfinţite. În cuvântul adresat pelerinilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a subliniat chemarea pe care ne-o adresează Mântuitorul Iisus Hristos de a-I urma şi de a primi darurile Sfintelor Sale Pătimiri şi ale Învierii Sale din morţi. „În Sâmbăta lui Lazăr, Mântuitorul l-a înviat pe prietenul său mort de patru zile. A făcut acest act pentru a ne arăta şi nouă, nu doar celor care au văzut minunea, că El este Stăpânul vieţii şi al morţii. L-a readus la viaţă pe cel care, pentru toţi, era pierdut, trupul său fiind în descompunere. După ce a lăcrimat, Mântuitorul l-a chemat pe Lazăr. Nu l-a scos din mormânt, ci i-a zis: «Lazăre, vino afară!» Este o chemare pe care ne-o adresează fiecăruia dintre noi şi pe care trebuie s-o avem în suflet mai ales în această Săptămână a Sfintelor Pătimiri, dar şi în tot timpul anului, până când reauzim această chemare sfântă, căci şi pe noi Mântuitorul ne cheamă: «Vino afară, vino la Mine!» Dacă la această chemare vom răspunde, nu vom rămâne fără răsplată, ci vom primi adevărata răsplată, vom trece peste toate încercările vieţii şi bucuria pascală o vom purta în suflet până la ultima suflare a acestei vieţi. Acesta este darul cel mai mare pe care Mântuitorul Iisus Hristos ni-l face nouă: darul bucuriei, darul speranţei, darul care înlătură frica de moarte, de sărăcie, de intemperii, de tot ce ar putea veni asupra noastră, de războiul cel năprasnic. Este o speranţă puternică pe care ne-o lasă Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, pentru că El a înviat din morţi, fiind Fiul lui Dumnezeu, dar la temelia lucrării mântuitoare stau Sfintele Sale Pătimiri”, a spus IPS Părinte Mitropolit Laurenţiu. Credincioşii au fost binecuvântaţi de ierarh prin citirea rugăciunilor pentru pelerini şi s-au închinat, la final, moaştelor Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei.