Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Procesiune religioasă la Braşov
În perioada 30 aprilie - 4 mai, în Biserica Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Parohia Ortodoxă „Valea Cetăţii“ Braşov, se află moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. După sosirea delegaţiei din Arhiepiscopia Bucureştilor, la Braşov a avut loc o procesiune religioasă la care au luat parte preoţi şi credincioşi.
O delegaţie a Arhiepiscopiei Bucureştilor, condusă de arhim. Maxim Bădoiu, stareţul Mănăstirii Cernica, împreună cu Teoctist Oprea şi Varsanufie Paraschiv, monahi din obştea Mănăstirii Cernica, au adus în pelerinaj în Arhiepiscopia Sibiului, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Braşov - Parohia Valea Cetăţii, racla în care se află o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica. Delegaţia ce a adus sfânta raclă a fost întâmpinată de un sobor de preoţi braşoveni şi numeroşi credincioşi, în strada Crişului (Parcul Trandafirilor), conform unui comunicat transmis de Parohia „Valea Cetăţii“ din Braşov.
Apoi, a avut loc o procesiune religioasă pe străzile din apropierea bisericii, în cadrul căreia au fost purtate de către preoţi şi credincioşi, alături de ripide, prapori, sfeşnice şi icoanele sfinţilor cinstiţi, şi racla cu moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica (primită în pelerinaj); racla cu moaşte ale Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, ce au fost dăruite bisericii braşovene prin grija Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în anul 2013; racla cu moaşte ale Sfinţilor Mucenici Epictet, Astion, Zotic, Atal, Camasie şi Filip din Dobrogea, ce au fost dăruite bisericii braşovene prin grija IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Laurenţiu în anul 2014, conform unui comunicat transmis de Parohia „Valea Cetăţii“ din Braşov.
La această procesiune religioasă a participat un sobor de preoţi, împreună cu mulţimea de credincioşi. La intrarea în biserică, s-a săvârşit slujba de Te Deum, iar la final au fost rostite cuvinte de învăţătură de către Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul Braşovului, şi de către arhim. Maxim Bădoiu, stareţul Mănăstirii Cernica. În continuare, în biserică s-a săvârşit slujba Acatistului Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Pe perioada pelerinajului, 30 aprilie - 4 mai, Sfânta Liturghie s-a săvârşit vineri şi duminică dimineaţă, Sfânta Taină a Maslului se sâvârşeşte în fiecare seară, fiind săvârşită şi în zilele de vineri şi sâmbătă dimineaţă, iar Acatistul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se săvârşeşte luni dimineaţă, conform celor precizate de pr. Corneliu Gârbacea.