În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Profesorii de religie din Buzău și Vrancea au participat la consfătuirile anuale
În zilele de 9 și 11 octombrie 2024 s-au desfășurat consfătuirile cu profesorii de religie din județele Buzău și Vrancea. Prima a avut loc la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din municipiul Focșani, județul Vrancea, iar cea de-a doua la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Ambele întâlniri au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Ierarhul i-a îndemnat pe dascăli să dea dovadă de responsabilitate în îndeplinirea misiunii care le-a fost încredințată: „Misiunea frățiilor voastre este una specială și cere o implicare totală: așa cum aveți copii în familiile restrânse, tot astfel îi aveți și pe copiii din familiile extinse de la școlile unde activați. Alături de preoți, și dumneavoastră îndepliniți o slujire la un altar, acela al catedrei, pentru că acolo transmiteți învățături care sunt izvorâte nu din înțelepciunea umană, ci din cea dumnezeiască. Contextul educației contemporane nu este unul dintre cele mai fericite, deoarece vedeți cu câte provocări ne confruntăm atunci când se mizează pe educarea copiilor doar din anumite puncte de vedere, mai puțin din cel creștin”.
De asemenea, ierarhul l-a prezentat pe noul inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Vrancea, pr. Silviu-Iulian Roșca, paroh al Parohiei Bizighești din Protoieria Focșani 2 și cadru didactic la Colegiul Național „Alexandru-Ioan Cuza” din Focșani.
Consfătuirea profesorilor buzoieni a avut loc vineri, 11 octombrie, în amfiteatrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din municipiul Buzău, la care au luat parte și dascălii disciplinelor teologice de specialitate de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”.
În cadrul întâlnirii, pr. Dan Necula, consilier eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul, a adus în atenție aspectele pozitive, precum și neajunsurile care s-au constatat în anul precedent în privința calității orelor de religie.